2018-07-05 21:20:19
Φωτογραφία για «Η μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης» όπως ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. ή ένα μεγάλο φιάσκο;
Την ανάγκη ενημέρωσης των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών σχετικά με τους νόμους που αφορούν στην κάνναβη ανέδειξε με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο η σύλληψη του κατά την

αστυνομία «καλλιεργητή ναρκωτικών ουσιών» προ ημερών στην Καρδίτσα.

Η φυτεία των 10.500 δενδρυλλίων κάνναβης, αυτή που κατά την Αστυνομία ήταν «η μεγαλύτερη που ξεριζώθηκε ποτέ στη χώρα»… ήταν φυτεία κλωστικής κάνναβης, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος ο οποίος αφέθηκε πριν λίγη ώρα ελεύθερος από τον ανακριτή με την υποχρέωση να μη φύγει από τη χώρα.

Τόσο η απόφαση του ανακριτή, η οποία σύμφωνα με την κοινή λογική θα ήταν διαφορετική εάν επρόκειτο για κάποιον επικίνδυνο καλλιεργητή ναρκωτικών και επίδοξο διακινητή τους, όσο και μια σειρά από γεγονότα κοινής αντίληψης όπως το ότι η διαβόητη φυτεία κάθε άλλο παρά κρυμμένη ήταν, οδηγούν και τον πλέον καλόβουλο κριτή, να αμφιβάλει για την πολυ-διαφημιζόμενη ως «μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.».


Απ την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Χρονόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του προ ολίγου μας επεσήμανε ότι «αφενός τα αστυνομικά όργανα λειτούργησαν σύννομα και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εισαγγελέα, αφετέρου ο κατηγορούμενος κατά τον έλεγχο δεν μας επέδειξε έγγραφα τα οποία να πιστοποιούν τη νομιμότητα των καλλιεργούμενων φυτών».

Απ’ την άλλη βέβαια πλευρά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του ο απολογούμενος συλληφθείς «και ο μη εχέφρων και ο απολύτως επιπόλαιος και μη έχων συναίσθηση των ευθυνών του, όταν θα έβλεπε στο κέντρο του Καλλιθήρου, υπό το φώς της ημέρας και επί μακρό διάστημα να καλλιεργείται έκταση 3.500 τ.μ. με 11.000 δενδρύλλια Ινδικής Κάνναβης ορατά πανταχόθεν σε σειρά και σε συγκεκριμένη απόσταση το ένα του άλλου  όσο περίεργος και εάν ήτο και όσο αφελής και εάν ήτο θα ερωτούσε τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς γίνεται και ιδίως εάν τρελάθηκε κάποιος κακοποιός και προβαίνει δημοσίως σε καλλιέργεια ινδικής κάνναβης! 

Οι δε ιθύνοντες της Αστυνομίας, θα μπορούσαν απλά να προστρέξουν διαδικτυακώς στηΔιεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ η οποία είναι αρμόδια να δημιουργεί και συντηρεί το μητρώο καλλιεργητών βιομηχανικής κάνναβης και να δουν εάν ο καλλιεργητής ανήκε στο μητρώο καλλιεργητών βιομηχανικής Κάνναβης «.

Μόνο σίγουρο για την ώρα δείχνει ότι τα Μέσα Ενημέρωσης που υιοθέτησαν άκριτα τα λεγόμενα των Αστυνομικών Αρχών, δεν υπηρέτησαν τους κανόνες της δεοντολογίας και εάν «η επιτυχία» αποδειχθεί τελικά φιάσκο, ο διασυρμός του κατηγορούμενου κάθε άλλο παρά «άνευ ουσίας και άνευ σημασίας» μπορεί να θεωρηθεί.

cannabisnews.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ