2018-07-06 17:03:31
Φωτογραφία για ΧΥΤΑ Λευκίμμης: Πάλι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο;
Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Οι συνθήκες «γαλέρας» για τους αστυνομικούς της Αθήνας συνεχίζονται με ασταμάτητο ρυθμό. Με μια ακατανόητη απόφαση του Αρχηγείου, τέσσερις

(4) διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. (3 Υ.Α.Τ., 1 Υ.ΜΕ.Τ. και 1 ομάδα Ο.Π.Κ.Ε.) διατίθενται πλέον στην Α.Δ. Κέρκυρας ώστε να συνδράμουν σε αστυνομική επιχείρηση στο Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης.

     Εδώ και τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες που εφαρμόζεται αυτό το σχέδιο, η Ένωσή μας έγινε δέκτης πλήθους διαμαρτυριών από συναδέλφους οι οποίοι μετέβησαν στη Κέρκυρα. Αναφέρουμε συγκεκριμένα:

Πρόβλημα στη διαμονή και στη σίτιση. Υπήρξαν περιπτώσεις που κάθε δύο μέρες οι συνάδελφοι άλλαζαν ξενοδοχείο αφού αυτοί που αποφάσισαν την ανωτέρω επιχείρηση μάλλον δε συνυπολόγισαν τη τουριστική περίοδο και το ότι τα ξενοδοχεία του νησιού ίσως να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.Εργασιακά προβλήματα. Καθημερινά οι δυνάμεις εργάζονται 12ωρο   εξαιτίας και της απόστασης που πρέπει να καλύψουν από το τόπο διαμονής στο τόπο εκτέλεσης υπηρεσίας (τουλάχιστον 45 λεπτά).Οι διμοιρίες των Αθηνών είναι οι μόνες από όλη την Ελλάδα που δεν εργάζονται νυχτερινό ωράριο αλλά μόνο πρωί και απόγευμα και χωρίς να χορηγούνται όπως προβλέπεται  Ημερήσιες Αναπαύσεις στους αστυνομικούς
. Αυτό βαραίνει τόσο τους τοπικούς αξιωματικούς όσο και αυτούς που μετέβησαν από την Αθήνα ως επικεφαλής των δυνάμεων.Καταγγελίες από συναδέλφους για απαξιωτικές συμπεριφορές ανώτερων, οι οποίες αν ισχύουν θα μεταφερθούν στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με ονοματεπώνυμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, αποτελεί το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στο τοπικό Α.Τ., όπου αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων έξω από το Τμήμα που εκτελούσαν υπηρεσία και κατάφεραν με τη συνδρομή συναδέλφων τους από διμοιρία της Υ.Α.Τ. που προσέτρεξε στο σημείο, όχι μόνο να αποκρούσουν την επίθεση αλλά και να προβούν σε συλλήψεις, αλλά αντί να εισπράξουν συγχαρητήρια, εισέπραξαν επίπληξη από ανώτερο αξιωματικό που μάλλον δεν ήθελε να ταράξει τα ήρεμα νερά.Η τοπική ηγεσία «σπάει» την ομάδα της Ο.Π.Κ.Ε. σε δυάδες αστυνομικών ως διατιθέμενους σε μέτρα τάξης, χάνοντας το πλεονέκτημα της λειτουργίας της ως ειδικά εκπαιδευμένη επιχειρησιακή ομάδα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αφού κινείται χωρίς το όχημά της και απλά καλύπτει  κενά.

      Στα ανωτέρω ζητήματα θα προσθέσουμε και  τι επικρατεί στην Αθήνα:

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο μηδέν!!!

     Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα της συνεχούς μείωσης των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Α. Πώς είναι δυνατόν κύριοι της ηγεσίας σε περίοδο κανονικών αδειών να διαθέτετε τόσες δυνάμεις εκτός Αττικής (8 διμοιρίες σε όλη την Ελλάδα) και ταυτόχρονα να απαιτείτε ακριβώς τις ίδιες δυνάμεις εντός; Τι είδους μαθηματικά είναι αυτά; Τι είδους τακτική είναι αυτή που κάθε ανώτατος αξιωματικός αντιμετωπίζει το δικό του χαρτοφυλάκιο σαν αυτόνομο κομμάτι; Είμαστε ενιαίο σώμα ή όχι;

    Η απορρύθμιση της Δ.Α.Ε.Α. έχει δημιουργήσει ντόμινο προβλημάτων και σε άλλες Υπηρεσίες αφού για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί απασχολούνται αποδεκατισμένες ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. σε καθήκοντα για τα οποία ούτε έχουν εκπαιδευτεί ούτε έχουν τον ανάλογο εξοπλισμό.

    Για όλα τα ανωτέρω αλλά και για αυτά που βλέπουμε ότι έρχονται το Προεδρείο της Ένωσης Αθηνών αποφάσισε την έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, ώστε να λάβει τις αποφάσεις που χρειάζονται για να προστατευθούν οι συνάδελφοι – μέλη μας.

Οι κινητοποιήσεις πλέον είναι ο μόνος δρόμος

    Υ.Γ. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ζητήσουμε τη συνδρομή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ώστε να μεταβούμε ακόμα και στη Κέρκυρα για συμπαράσταση  και νομική βοήθεια στους συναδέλφους μας.

                                                                          Για το Δ.Σ.

                       - Ο -                                                                                                      - Ο -

                  Πρόεδρος                                                                                   Γεν. Γραμματέας                                  

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                                   ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ