2018-07-10 23:10:31
Φωτογραφία για Η Γαλλία είναι έτοιμη να ράψει το δεύτερο αστέρι
Το 1998 ήταν ο Λιλιάν Τουράμ που έστειλε τη Γαλλία στον τελικό με δύο γκολ στον τελικό με τους Κροάτες και σήμερα ένας άλλος κεντρικός αμυντικός, ο Σαμουέλ Ουμτιτί. Οι «τρικολόρ» με γκολ του άσου της Μπαρτσελόνα, κέρδισαν με 1-0 το Βέλγιο και πάνε στον μεγάλο τελικό μετά από 12 χρόνια. Το πάλεψε όσο μπορούσε το Βέλγιο που είχε να χάσει δύο χρόνια (από τον προημιτελικό του Euro με την Ουαλία).  Το ματς από την αρχή είχε φοβερό ρυθμό με τον Μπαπέ να έχει μια φοβερή κούρσα μόλις στο 1ο λεπτό αλλά να μην κάνει καλό γύρισμα και τον Σαντλί να σεντράρει στο 3’ αλλά να κόβεται.

Στο 13’ ο Μπαπέ προσπάθησε να φύγει στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων αλλά ο Κουρτουά διάβασε τη φάση και πρόλαβε και στο 16’ ο Ντε Μπρόινε έβγαλε όμορφα για τον Αζάρ, που πάτησε περιοχή από αριστερά κι έκανε το διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Στο 18ο λεπτό ο Ματουϊντί έπιασε όμορφο σουτ από μακριά αλλά ο Κουρτουά ήταν εκεί και μπλόκαρε, ενώ στην κόντρα ο Αζάρ έκανε φοβερή ενέργεια από αριστερά και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Βαράν έσωσε με το κεφάλι μπροστά από τον Γιορίς
. Το Βέλγιο είχε το μομέντουμ σε εκείνο το σημείο και στο 22ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Αλντερβάιρελντ έκανε φοβερό γύρισμα αλλά ο Γιορίς έσωσε εντυπωσιακά και στο 23’  ο Ουμτιτί έβγαλε μπαλιά 40 μέτρων, ο Ζιρού κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας τον Βέλγων αλλά βρήκε λίγο την μπάλα και την έστειλε έξω. Στο 31’ ο Παβάρ σέντραρε από δεξιά, ο Ζιρού πήρε πανέμορφη γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο έξω, ενώ στο 34’ ο Μπαπέ με τη μία έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Ζιρού εξ επαφής πλάσαρε πολύ άσχημα. Και στο 40’ οι Παβάρ και Μπαπέ άλλαξαν όμορφα, με τον δεύτερο να πλασάρει από δεξιά και  τον Κουρτουά να βγάζει εντυπωσιακά με το πόδι. Στο 48ο λεπτό, ο Βίτσελ σέντραρε από τον άξονα και ο Κομπανί πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε τέρμα, ενώ στο 51’ ο Ζιρού έκανε όμορφο γύρισμα, αλλά ο Κομπανί του έβαλε σωτήρια την κόντρα. Και από το κόρνερ, ο Ουμτιτί πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0 για τη Γαλλία. Πέντε λεπτά αργότερα, οι Ματουϊντί και Μπαπέ με φοβερά τακουνάκια έκρυψαν την μπάλα, που έφτασε στον Ζιρού αλλά προ του Κουρτουά, κόπηκε από τον Ντεμπελέ, ενώ στο 65’ ο Μέρτενς έβγαλε όμορφη σέντρα από δεξιά, ο Φελαϊνί πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω. Στο 67’ ο Γκριζμάν από αριστερά γύρισε για τον Ζιρού που από το ημικύκλιο έστειλε πολύ άουτ την μπάλα, ενώ στο 81’ ο Βίτσελ έπιασε φοβερό σουτ από μακριά αλλά ο Γιορίς έσωσε ξανά. Στο 90+3’ ο Γκριζμάν από το πέναλτι έκανε το πλασέ αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε και στο 90+6’ ο Τολισό βρέθηκε μόνος με τον Κουρτουά και πλάσαρε αλλά ο Βέλγος κίπερ πραγματοποίησε ακόμη μια τεράστια επέμβαση.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ