2018-07-10 23:14:46
Φωτογραφία για Συνάντηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Σερβίας
Σε συνέχεια της συνάντησης τους στο Βελιγράδι , ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Αρχηγείου, με τον Σέρβο ομόλογό του, κ. Vladimir Rebic.

 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, οι δύο Αρχηγοί επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας ενώ παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν θέματα κοινού αστυνομικού ενδιαφέροντος.

 

Ειδικότερα αναπτύχθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εσωτερική ασφάλεια και ιδίως την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκλήματος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της διακίνησης των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εκφράστηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας, σε θέματα αστυνομικών πρακτικών και ανταλλαγής πληροφοριών, ενώ επίσης εξετάστηκε η προοπτική πραγματοποίησης κοινών περιπολίων Ελλήνων και Σέρβων αστυνομικών σε τουριστικές περιοχές, για τη διευκόλυνση - εξυπηρέτηση των τουριστών, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και εφόσον διαμορφωθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο.


 

Τέλος ακολούθησε συνάντηση των δύο Αρχηγών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο οποίος με τη σειρά του επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των δύο Αστυνομιών, αλλά και την περαιτέρω προώθηση αυτής.

 

Στις συνομιλίες συμμετείχαν από την Ελληνική Αστυνομία, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής και ο αναπληρωτής Διευθυντή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Γιαννίνας και Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλίας αντίστοιχα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Τσέτσικας και ο Τμηματάρχης του Τμήματος Interpol της Διεύθυνσης Διεθνούς

Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αριστείδης Σταμούλης.

 

Η αντιπροσωπεία της Σερβικής πλευράς αποτελείτο από τον Πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα, Dusαn SPASOJEVIC, τον Πρόξενο της Σερβίας στην Αθήνα Milan VUKOSAVLJEVIC, τον Επικεφαλής του Εθνικού Κεντρικού Γραφείου της Interpol Milan DIMITRIEJEVIC και τον Ιωάννη Τσαχαλίδη από την Πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ