2018-07-11 00:04:16
Φωτογραφία για Η Τερέζα Μέι συγκαλεί το νέο υπουργικό συμβούλιο χωρίς τους αντάρτες της
Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία η Τερέζα Μέι

Η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας συναντάται με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου στη Ντάουνινγκ Στριτ, λίγες ώρες μετά τις παραιτήσεις σκληροπυρηνικών ανταρτών της.

Μέσα σε ένα 24ωρο, ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, οι υφυπουργοί του Στιβ Μπέικερ και Σουέλα Μπρέιβερμαν όπως και ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρος Τζόνσον, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει οκτώ συνολικά υπουργοί: οι Μάικλ Φάλον, Άμπερ Ρουντ,Νταμιάν Γκριν, Μπορίς Τζόνσον, Τζάστιν Γκρίνινγκ, Ντέιβιντ Ντέιβις, Σερ Πάτρικ ΜακΛόουγκλιν, Πρίτι Πάτελ.

Ο διάδοχος του άρτι παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είναι ο δημοφιλής, στους κύκλους των ψηφοφόρων των Τόρις, και απερχόμενος υπουργός Υγείας της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ.O λαοφιλής πολιτικός φιγουράρει σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες που σχολιάζουν ότι το πολιτικό μέλλον της Μέι διαγράφεται αβέβαιο την ώρα που του Τζέρεμι Χαντ διαγράφεται ευοίωνο.


Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε τα στελέχη των Συντηρητικών ότι οι εσωτερικές διαμάχες μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για να ανέβει στην εξουσία ο σοσιαλιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι βουλευτές δήλωσαν ότι δεν αναμένουν η πρωθυπουργός να βρεθεί αντιμέτωπη με μια διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, αν και κάποιοι Συντηρητικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η Μέι θα πρέπει να αποχωρήσει.

Οι προτάσεις της Μέι για μια μελλοντική σχέση με την ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση τον επόμενο Μάρτιο χρειάστηκαν δύο χρόνια ενδοκυβερνητικής διαμάχης για να συμφωνηθούν, αλλά μέσα σε 48 ώρες ο Τζόνσον και ο Ντέιβις παραιτήθηκαν λέγοντας ότι δεν μπορούν να στηρίξουν τα σχέδια.

Η Βρετανή πρωθυπουργός μάχεται για την πολιτική της επιβίωση την ώρα που η στρατηγική της για ένα «μαλακό» Brexit- διατηρώντας τους εμπορικούς δεσμούς του Λονδίνου με την Ε.Ε- δέχτηκε σοβαρό πλήγμα. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» αναπαράγοντας τη δήλωση του παραιτηθέντα Μπόρις Τζόνσον από το υπουργείο Οικονομικών. Το όνειρο του Brexit πεθαίνει» είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο.

Οι παραιτήσεις των σκληροπυρηνικών «ανταρτών» της Μέι οδήγησαν τη κυβέρνηση του Λονδίνου σε μίνι-ανασχηματισμό με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να κατηγορεί την πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι βυθίζει τη χώρα σε πολιτικό χάος κι ότι δεν μπορεί να «κουμαντάρει» τους υπουργούς της.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ