2018-07-11 00:41:18
Φωτογραφία για Χωρίς πλοίο από το Σάββατο τα Διαπόντια νησιά: Αποκλεισμένοι κάτοικοι και τουρίστες
Μετά τη μηχανική βλάβη που υπέστη το εμπορικό μεταγωγικό πλοίο «Αλέξανδρος»

Αποκλεισμένοι με τα οχήματά τους βρίσκονται από το Σάββατο στα Διαπόντια νησιά Μαυράκι, Ερείκουσα και Οθωνοί εκατοντάδες τουρίστες και επαγγελματίες που δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην Κέρκυρα, λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης του πλοίου «Αλέξανδρος». Η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς δεν μπορεί να γίνει και ανεφοδιασμός των συγκεκριμένων νησιών με προϊόντα.

Ο μοναδικός -πλέον- τρόπος μετάβασης στα Διαπόντια νησιά και επιστροφής από αυτά είναι ένα μικρό πλοιάριο που μπορεί να εξυπηρετήσει ελάχιστα άτομα. Τουρίστες που νοίκιασαν οχήματα προκειμένου να μεταβούν και να γνωρίσουν τα «διαμάντια» του Ιονίου κινδυνεύουν να χάσουν τις προκαθορισμένες πτήσεις τους, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας και χάνουν καθημερινά χιλιάδες ευρώ και οι κάτοκοι μετρούν τα τρόφιμα που τους έμειναν στο ντουλάπι.


«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ζητάμε άμεσα τη συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας για να υπάρξει λύση», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Νόνη Μάστορα. Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν από το Σάββατο στο λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να μεταβούν στα Διαπόντια νησιά: οδηγοί φορτηγών που ανεφοδιάζουν τα νησιά και βλέπουν τα προιόντα που μεταφέρουν να έχουν υποστεί ήδη μεγάλες ζημιές, Έλληνες της Ομογένειας που μπορούν να έρχονται μόνο μία φορά στο νησί ετησίως και θέλουν να επισκεφθούν τα σπίτια τους.

Και οι τρεις αντιδήμαρχοι της Κέρκυρας προσπαθούν να βρούν μία λύση με το δήμο αλλά η κάθε ώρα που περνά γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λαμβάνει πλέον τεράστιες διαστάσεις, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορίο Ειδήσεων η κυρία Μάστορα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ