2018-07-11 09:34:28
Φωτογραφία για Μύκονος: 15.000 ρολόγια της ΔΕΗ κοιμίζουν 250.000 τουρίστες κάθε βράδυ
  Ιδιοκτήτες πολυτελών βιλών και ενοικιαζόμενων δωματίων πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για μια

ιδιοκτησία και τις υπόλοιπες ξεχνούν να τις δηλώσουν στην εφορία, τροφοδοτώντας τις ωστόσο με ρεύμαΙδιοκτήτες πολυτελών βιλών και ενοικιαζόμενων δωματίων πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για μια ιδιοκτησία και τις υπόλοιπες ξεχνούν να τις δηλώσουν στην εφορία, τροφοδοτώντας τις ωστόσο με ρεύμα, προκειμένου να τις νοικιάζουν, εισπράττοντας τρελά κέρδη!

Η είδηση βγήκε μέσα από τα «πηγαδάκια» της πρόσφατης εκδήλωσης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Μυκόνου με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνου Κουκά.

Μέσω της διασύνδεσης η Μύκονος αποκτά πλέον πρόσβαση σε φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ηλεκτροδότηση, όμως η είδηση ήταν αλλού και προέκυψε στο παρασκήνιο της εκδήλωσης και μέσα από τις συζητήσεις των παρευρεθέντων.


Κάποια στιγμή λοιπόν, μεταξύ τυριού και αχλαδιού, τέθηκε το ερώτημα, πόσα είναι στο νησί τα δηλωμένα ρολόγια μέτρησης ρεύματος, με τους αρμόδιους να απαντούν ότι αυτά δεν υπερβαίνουν τα 15.000 σε ολόκληρη τη Μύκονο που ως γνωστό κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν κοιμίζει κάθε βράδυ 200 με 250.000 τουρίστες.

Πώς γίνεται αυτό;

Πολύ απλά οι ιδιοκτήτες πολυτελών βιλών και ενοικιαζόμενων δωματίων, στο όνομα των οποίων αντιστοιχεί συνήθως ένας μετρητής ρεύματος, πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για μια ιδιοκτησία όμως παράλληλα τροφοδοτούν με το ίδιο ρεύμα περισσότερες ιδιοκτησίες.

Μάλιστα αναφέρθηκε και συγκεκριμένο παράδειγμα που αφορά στην περίπτωση επιχειρηματία απο το χώρο της μόδας, ο οποίος καταβάλλει ΕΝΦΙΑ για μια βίλα, ενώ είναι γνωστό πως εχει στην κατοχή του δέκα ακόμη πολυτελή σπίτια τα οποία τροφοδοτούνται με παροχή εργοστασιακού ρεύματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή της πρώτης κατοικίας και εξακολούθησε να χρησιμοποιείται και στις υπόλοιπες ιδιοκτησίες του τόσο κατά την διάρκεια της αποπεράτωσης τους όσο και μετά την αποπεράτωση, δηλαδή μέχρι σήμερα.

Μάλιστα κάποιοι σχολίασαν πως αν οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών κατεβάσουν τα κλιμάκια τους στο νησί και ελέγξουν μια προς μια τις ιδιοκτησίες θα εντοπίσουν τόσα πολλά λαβράκια που οι δημοσιογράφοι θα' χουν να γράφουν για μέρες…
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ