2018-07-11 10:00:19
Φωτογραφία για Κι όμως: Αυτή είναι Ιρανή πριγκίπισσα - Την διεκδίκησαν 150 άντρες και 13 αυτοκτόνησαν επειδή τους... [photos]
Ο λόγος για την Ανίς Οντ Ντοουλέ, που ήταν πριγκίπισσα του 19ου αιώνα Όσο περίεργο και να σας φαίνεται, ήταν η πιο περιζήτητη νύφη της εποχής.

Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε το γιατί, αλλά ήταν πρότυπο ομορφιάς στις μέρες της. Σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς, ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο τυχερή, αλλά τότε η Ανίς έκανε θραύση και πολλοί άντρες τη διεκδικούσαν και σφάζονταν για χατήρι της.

Καταγόταν από βασιλική οικογένεια και ήταν γαλαζοαίματη. Η οικογενειακή της περιουσία ήταν τεράστια, τόσο σε έκταση γης, όσο και σε πλούτη. Αυτά όμως που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή, ήταν η μεγαλοψυχία και η τεράστια ευφυΐα της.

Ήταν από τις ελάχιστες μορφωμένες γυναίκες της περιοχής εκείνη την εποχή. Από πολύ μικρή ηλικία, το βασίλειο της οικογενείας της τη συμβουλευόταν σε θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης των πόρων του βασιλείου.

Ιδιαίτερη ικανότητα είχε στη διπλωματία, καθώς χάρη στο λέγειν και την ικανότητά της να λύνει διαφωνίες με ειρηνικό τρόπο, είχαν αποφευχθεί πολλές πολεμικές συγκρούσεις.


Αυτό που την έκανε αξιολάτρευτη στο λαό, ήταν και ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Βοηθούσε τους φτωχούς και χάριζε συχνά μέρος της περιουσίας της σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Είχε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων, χάρη στο μεγαλείο της προσωπικότητάς της. Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που την ερωτεύτηκαν και θέλησαν να την κάνουν γυναίκα τους.

Συγκεκριμένα, ο θρύλος της αναφέρει πως όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, τουλάχιστον 150 μνηστήρες από τα γύρω βασίλεια τη διεκδίκησαν. Από αυτούς που απέρριψε, οι 13 δεν το άντεξαν και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Τελικά, ο εκλεκτός της καρδιάς της ήταν ο βασιλιάς της Περσίας Νασέρ αλ-Ντιν Σαχ Καχάρ, ο οποίος είχε και πολλές άλλες γυναίκες, καθώς η παράδοση και η θρησκεία τους το επέτρεπε. Παρόλα αυτά, η Ανίς ήταν η αγαπημένη του σύζυγος και είχε την πρωτοκαθεδρία σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Οι φωτογραφίες της περιζήτητης αυτής πριγκίπισσας, μας αποδεικνύουν πως η εξωτερική εμφάνιση δε μετράει. Ο εσωτερικός πλούτος και η ομορφιά της καρδιάς είναι αυτά που κάνουν έναν άνθρωπο ωραίο και αξιαγάπητο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ