2018-07-11 14:36:09
Φωτογραφία για Φ. Καραβίας: Η υποδοχή και προώθηση επενδύσεων χρήζει επιτάχυνσης
Καμπανάκι για την υποδοχή και προσέλκυση επενδύσεων από την Ελλάδα έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα η εκπλήρωση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που απαιτούνται ώστε να υλοποιηθεί το υπαρκτό ενδιαφέρον από την πλευρά των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων.

«Παρά τις πολλές και δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ο ρυθμός με τον οποίο η χώρα μας υποδέχεται και προωθεί επενδύσεις χρήζει βελτίωσης και επιτάχυνσης», επεσήμανε ο κ. Καραβίας, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Προειδοποιώντας ότι το φορολογικό πλαίσιο θα παραμείνει περιοριστικό για πολλά χρόνια ακόμη, εξέθεσε τις εναλλακτικές της χώρες σε άλλους τομείς όπως:

• Τη συγκέντρωση σε ένα μόνον κρατικό φορέα όλων των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση επενδυτικών σχεδίων σημαντικού ύψους που θα αποτελούσε κίνητρο και ισχυρό θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές, αντί της σημερινής εικόνας των πολλαπλών γραφειοκρατικών διαδικασιών. Μέσα από ένα τέτοιο σχήμα θα μπορούσε η Ελλάδα να προβάλει αποτελεσματικά την ύπαρξη διαδικασίας fast track για τις ξένες επενδύσεις.


• την ταχεία προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων,

• την ολοκλήρωση βασικών για την επενδυτική δραστηριότητα έργων όπως το Κτηματολόγιο και οι χρήσεις γης

και, από τα πιο σημαντικά,

• την επιτάχυνση του ρυθμού απονομής της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ρύθμιση του χρέους αποτελεί αναγκαία, αλλά όχι και ικανή, συνθήκη για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε τροχιά σταθερής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. «Η βιώσιμη έξοδος της χώρας από τα προγράμματα στήριξης προϋποθέτει ισχυρούς ρυθμούς μεγέθυνσης για τα επόμενα αρκετά χρόνια και έντονη επενδυτική δραστηριότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβίας.

Όσον αφορά την Eurobank, τόνισε ότι είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που παραμένει κερδοφόρα από το πρώτο τρίμηνο του 2016 και για κάθε τρίμηνο μετέπειτα. «Η συνολική κερδοφορία μας ήταν η καλύτερη στον κλάδο και το 2016 και το 2017».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, ο κ. Καραβίας είπε ότι και στο πεδίο αυτό η Eurobank είναι στην πρώτη θέση στον κλάδο τόσο ως προς το αριθμητικό αποτέλεσμα αλλά και ως προς την ποιότητα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ