2018-07-11 17:19:19
Φωτογραφία για Πρόβλημα διάβρωσης στα αυστραλιανά F-35
Διάβρωση σε αυστραλιανά F-35; Ακούγεται απίστευτο αλλά φαίνεται πως υπήρξε αστοχία κατά τη βαφή των μαχητικών. Και το πρόβλημα δεν είναι απλό αφού μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στα αυτιά ή φλεβοκομβικό τραυματισμό από τις εσωτερικές εναλλαγές πίεσης στο κόκπιτ.

Θα μπορούσε ακόμα να προκαλέσει πτώση του μαχητικού κατά τη διάρκεια δύσκολων ελιγμών, αναφέρει αμερικανική έκθεση. Η διάβρωση και το ενδεχόμενο πρόβλημα εσωτερικής πίεσης είναι τα πλέον πρόσφατα προβλήματα που «βγάζει» το μαχητικό, το κόστος του οποίου ανά μονάδα αγγίζει τα 100 εκ. δολάρια και αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται στην Αυστραλία από το τρέχον έτος.

Η αυστραλιανή πλευρά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αναφέροντας πως οι Αμερικανοί δεσμεύτηκαν να επιλύσουν τα ζητήματα εντός ενός μηνός. Οι Αμερικανοί είχαν επίσης εντοπίσει διάβρωση σε μαχητικά τους F-35Α κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Έρευνα που διεξήχθη ανακάλυψε πως δεν είχαν γίνει οι κατάλληλες εργασίες βαφής προς αποτροπή της διάβρωσης σε συγκεκριμένο σημείο. Πριν τρεις μήνες το Πεντάγωνο είχε αναστείλει τη διαδικασία αποδοχής των μαχητικών, προσωρινά, λόγω προβλημάτων διάβρωσης σε συνδετικές οπές.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ