2018-07-11 18:26:30
Φωτογραφία για ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ ΣΕ «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ» ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Για αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας, εφόσον υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Λονδίνο, ο κ. Χαν στάθηκε στη στάση των πολιτών σε ό,τι αφορά τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ, ενώ αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τα Τίρανα, τονίζοντας πως «αφορά μια αναδιάρθρωση (restructuring) συνόρων, κάτι που είναι κρίσιμο για τους πολίτες». «Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες, αλλαγές στη νοοτροπία, για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Χαν.

Κατόπιν αυτού, επίθεση στους κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη δήλωση του επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν. 


Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. τονίζει: «Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!». Παράλληλα, καλεί τους κ.κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να «σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό». Τέλος, απευθυνόμενη στον επίτροπο Χαν, η Ν.Δ. τον καλεί να «συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Διευκρινίσεις Βρυξελλών για τη δήλωση Χαν περί «αναδιάρθρωσης» συνόρων

Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας -  Αλβανίας, επεσήμανε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, κληθείς να διευκρινίσει σχετικές με το θέμα δηλώσεις του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου στο Λονδίνο. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο επίτροπος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της Ε.Ε., έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ