2018-07-11 23:19:14
Φωτογραφία για Γιατί τρώω αν δεν πεινάω;
Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε ζήσει κάποια στιγμή Αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει αληθινό πρόβλημα, ειδικά αν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά. Τι είναι όμως αυτό που μας κάνει να τρώμε, ακόμα κι αν δεν έχουμε όρεξη; Αν η κοιλιά μας δεν παραπονιέται ότι την έχουμε αφήσει άδεια για πολύ καιρό, τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην υπερφαγία;

Τρώμε συναισθηματικά

Τεράστιο πρόβλημα, για πάρα πολλούς ανθρώπους. Το φαγητό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την απόλαυση, και με τα όμορφα συναισθήματα. Και όταν η μέρα μας ήταν ιδιαίτερα αγχωτική, άσχημη, δύσκολη, πολλοί από εμάς καταλήγουμε να ξεσπάμε στο ψυγείο μας το βράδυ. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε το στρες με τεχνικές χαλάρωσης (γιόγκα, ασκήσεις αναπνοής), και μην παραμελείτε το πρωινό, που θα σας γεμίσει ενέργεια από το πρωί.

Τρώμε από βαρεμάρα

Κάτι σαν την συναισθηματική υπερφαγία, αλλά ακόμα πιο ανεξήγητο. Πολλές φορές, απλά βαριόμαστε, και το να τσεκάρουμε τι λιχουδιές έχουμε ξεχάσει στα ντουλάπια ή στο ψυγείο είναι το μόνο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό να κάνουμε. Προσπαθήστε να γεμίσετε τον χρόνο σας με πράγματα που αγαπάτε, αλλά και να κοιμάστε καλά και αρκετές ώρες, ώστε να μην αισθάνεστε ότι οι μέρες σας κυλούν πιο αργά και από σαλιγκάρι.


Τρώμε επειδή τρώνε οι γύρω μας

Αν βρισκόμαστε σε παρέα, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε. Να μην θέλουμε να χαλάσουμε την διάθεση στους άλλους και να πούμε κι εμείς Ναι στο fast food. Κάντε μια παύση. Πείτε πολύ ευγενικά ότι δεν πεινάτε, ή ότι δεν θέλετε να φάτε κάτι βαρύ, και επιλέξτε καταλλήλως το πιάτο σας—αν φάτε. Δεν είναι ντροπή να προσέχεις την διατροφή σου.

Επειδή το φαγητό είναι εκεί

Μερικές φορές μας πιάνει… κατοχικό σύνδρομο με τα σνακς, και φορτώνουμε τα ντουλάπια μας με κάθε λογής απαγορευμένη λιχουδιά. Πατατάκια, σοκολάτες, μπισκότα… Όλα αυτά βρίσκονται εκεί, και θυμόμαστε ότι υπάρχουν τις χειρότερες δυνατές στιγμές. Για να το αντιμετωπίσετε, ήρθε η ώρα για έναν καθαρισμό των ντουλαπιών σας σε πρώτο στάδιο. Έπειτα, φροντίστε να υπάρχουν πάντα σε κοινή θέα στην κουζίνα υγιεινές εναλλακτικές, όπως φρούτα και ξηροί καρποί.

Τρώμε από συνήθεια

Ίσως το χειρότερο. Είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε το πόσο τρώμε, αν το φαγητό είναι κάτι που κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε. Για παράδειγμα, αν έχουμε την κακή συνήθεια να τρώμε όσο παρακολουθούμε τηλεόραση, είναι λογικό πλέον το φαγητό να μην αποτελεί κάτι που μας δίνει ενέργεια και θρέφει τον οργανισμό μας, αλλά μία ακόμα βλαβερή συνήθεια—ειδικά αν οι επιλογές μας είναι ανθυγιεινές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ