2018-07-12 00:03:44
Φωτογραφία για Αποκαλύψεις από το ημερολόγιο του 15χρονου αυτόχειρα στην Αργυρούπολη: «Ζω μια κόλαση, δεν έχω την κοινωνία μαζί μου» - Βίντεο – ντοκουμέντο
Έγραψε τα ονόματα 2 Ελλήνων και 2 αλλοδαπών..με τη σημείωση «Αυτοί με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους»..

«Έχω μαζί μου τον πατέρα μου, την μητέρα μου και τον αδερφό μου, δεν έχω όλους τους άλλους, δεν έχω την κοινωνία» έγραφε στις σημειώσεις του ο άτυχος μαθητής, θύμα bullying, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη με την αυτοκτονία του Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα μετά την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, τα όσα γράφει στο ημερολόγιό του αποκαλύπτουν το τι περνούσε ο μαθητής, αλλά και το δέσιμο με τους γονείς και τον αδερφό του.

Ακόμα και λίγο πριν αυτοκτονήσει, τους έγραφε: «Πατέρα, μητέρα, αδερφέ μου, σας αγαπώ». 

Άλλη μέρα φέρεται να είχε γράψει στο σημειωματάριό του: «Έχω μαζί μου τον πατέρα μου, την μητέρα μου και τον αδερφό μου, δεν έχω όλους τους άλλους, δεν έχω την κοινωνία». 


Ανέφερε επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πως ορισμένες φορές η ζωή του ήταν «κόλαση».

Ο άτυχος 15χρονος κηδεύτηκε χθες. Συγγενείς, φίλοι και παιδιά όλων των ηλικιών αποχαιρέτησαν τον έφηβο που, τον τελευταίο καιρό, βίωνε βουβά τον αποκλεισμό και την κατακραυγή συνομηλίκων του. Όλοι τους, με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι, μιλούσαν για ένα παιδί που ποτέ δεν είχε ανοίξει την καρδιά του για να αποκαλύψει το δράμα που ζούσε.

Την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα, μην αντέχοντας άλλο αυτήν την κατάσταση, έβαλε τέλος στη ζωή του, στο μπαλκόνι του σπιτιού. Πέρασε ένα σχοινί γύρω από το λαιμό του και κρεμάστηκε. Ο ίδιος ο 15χρονος έχει κατονομάσει τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας του σε σημείωμα που έγραψε λίγο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Συγκεκριμένα, ο 15χρονος έχει αφήσει σημείωμα, όπου έκανε λόγο για bullying από συγκεκριμένους φίλους και συμμαθητές του, τους οποίους κατονομάζει...

Βίντεο – ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του 15χρονου αυτόχειρα στην Αργυρούπολη.

- Λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, διασκέδαζε σε πάρτι, εμφανώς χαρούμενος

- «Δεν έδειξε καθόλου να τον απασχολεί κάτι. Χαρούμενος μέσα στην πισίνα, ήταν πάρα πολλές ώρες», λέει συμμαθήτριά του

- «Ήταν ευδιάθετος, παρέα με όλα τα παιδιά. Φεύγοντας μάλιστα έλεγε “να το επαναλάβουμε”», τονίζει ο πατέρας της συμμαθήτριάς του 15χρονου αγοριού

- «Τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές πριν λίγο καιρό», αποκαλύπτει συμμαθήτριά του

Συγκλονίζουν οι αποκαλυπτικές λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του άτυχου 15χρονου μαθητή που έβαλε τέλος τη ζωή του μέσα στο σπίτι του στην Αργυρούπολη. Μία συμμαθήτριά του περιγράφει πώς διασκέδαζαν όλοι μαζί στο πάρτι το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Την ίδια ώρα, ο πατέρας της φίλης του, που επέβλεπε το πάρτι, δεν παρατήρησε τον 15χρονο να είναι στεναχωρημένος.

Στο μεταξύ, γονείς του ίδιου σχολείου μιλούν για το bullying που έχουν δεχθεί τα παιδιά τους στο σχολείο που φοιτούσε και ο άτυχος 15χρονος, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το ρολόι δείχνει 10:47 το βράδυ του Σαββάτου. Ο 15χρονος συνομιλεί με φίλους του στο πάρτι που έγινε στο σπίτι συμμαθήτριας του, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο του Star. Χαμογελαστός, βγαίνει από την πισίνα και τυλίγεται με την πετσέτα και γελάει με τους φίλους του. Τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε λίγες ώρες μετά.

«Δεν έδειξε καθόλου να τον απασχολεί κάτι. Χαρούμενος μέσα στην πισίνα, ήταν πάρα πολλές ώρες. Όταν είσαι μια μέρα σε ένα πάρτι και περνάτε καλά, ακούτε μουσική, χορεύετε, γελάτε και την επόμενη μέρα σε παίρνουν και σου λένε ότι το παιδί αυτοκτόνησε, δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους σου», λέει η συμμαθήτριά του που διοργάνωσε το πάρτι.

Για περίπου τέσσερις ώρες το αγόρι με τους υπόλοιπους συμμαθητές του διασκέδαζε με την ψυχή του.

Ο πατέρας της συμμαθήτριας του 15χρονου αυτόχειρα, Γιάννης Σωτηρόπουλος, είπε στο Star: «Δεν έδειχνε κάτι που να φανταστώ ότι μπορούσε να τον προβληματίζει. Ήταν ευδιάθετος, παρέα με όλα τα παιδιά. Φεύγοντας μάλιστα έλεγε “να το επαναλάβουμε”» και το τραγικό είναι ότι έλεγε «να μην το κάνουν Δευτέρα γιατί θα είχε εξετάσεις» και δεν περίμεναν μετά από δύο ώρες να συμβεί κάτι τέτοιο, είπε.

Στην κηδεία του παιδιού, η μητέρα του πλησίασε τον κ. Τσούπρα και τον ευχαρίστησε που το αγόρι της πέρασε όμορφα τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

«Δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι, είναι τραγικό να διασκεδάζεις μαζί του και μετά να αυτοκτονεί»

Μούδιασαν όλοι στο άκουσμα της είδησης ότι ο μικρός αυτοκτόνησε. Πως είναι δυνατόν λένε να απαγχονίστηκε ένα παιδί που λίγες ώρες πριν έδειχνε ευτυχισμένο.

«Είναι τραγικό να βλέπεις ένα παιδί να είναι τόσο χαρούμενο. Μέσα στο σπίτι σου. Μέσα στην αγκαλιά όλων των φίλων, των γνωστών και μετά την άλλη μέρα να μαθαίνεις αυτό το τραγικό πράγμα. Είναι αδιανόητο! Άριστος μαθητής, ευγενικό παιδί, ευαίσθητο», τονίζει ο πατέρας της συμμαθήτριάς του.

Φεύγοντας από το πάρτι στις 12 και 30 τα μεσάνυχτα, πήγε σπίτι του και αυτοκτόνησε. Αφήνοντας πίσω του δύο post it στο γραφείο του δωματίου του: «Ζητώ συγνώμη από τους γονείς μου. Λυπάμαι πολύ γι΄ αυτό που τους έκανα»

Τι είπε στην αστυνομία ο πατέρας του 15χρονου

«Μα πως είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει ποτέ τίποτα; Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι παρά μόνο τα μαθήματα του και οι φίλοι του. Και τώρα να βρεθούμε μπροστά σε μια τραγική αλήθεια κι ένα κρεμασμένο παιδί, χωρίς να ξέρουμε το γιατί…», είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα λόγια του συντετριμμένου πατέρα στους αξιωματικούς της ασφάλειας.

Έχει ήδη ξεκινήσει ο κύκλος καταθέσεων συμμαθητών και γονιών από το σχολείο του 15χρονου, ενώ το κινητό του βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικρό τετράδιο που έγραφε τις κρυφές του σκέψεις κάνει αναφορά σε τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, τα οποία αναφέρει ως “στηρίγματα του”.

Στο δεύτερο post it όμως που άφησε ήταν γραμμένα τα ονοματεπώνυμα 2 Ελλήνων και 2 αλλοδαπών τόσο από το σχολείο του όσο και από εκτός.

Γι΄ αυτούς έγραψε: «Αυτοί με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους»

«Όλοι υποψιαζόμαστε κάποιους. Το μόνο που έχω να πω είναι κρίμα. Πως κατάφεραν με την συμπεριφορά τους ένα παιδί στο σημείο να αυτοκτονήσει είναι συγκλονιστικό. Τα παιδιά αυτά θα ζουν με τις τύψεις», λέει η συμμαθήτριά του άτυχου παιδιού.

Τι λένε οι καθηγητές του 15χρονου

Οι καθηγητές του στο γυμνάσιο όπου φοιτούσε ο 15χρονος, ανέβασαν ένα κείμενο στα social media:

«Τι μπορεί να πλήγωσε την ευγενική του ψυχή; Ένα παιδί πραγματικά αγαπητό, καλοσυνάτο, ώριμο, σοβαρό αλλά και ένας άριστος μαθητής με ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες. Ο Νικόλας μας άφησε όμως ανεξίτηλο το στίγμα του στις καρδιές και στη σκέψη μας. Το σχολείο μας δεν θα είναι πια το ίδιο!»

«Τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές πριν λίγο καιρό»

Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη της συμμαθήτριάς του που υποστηρίζει πως το βράδυ της 25ης Ιουνίου ο 14χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνομηλίκους του.

«Ένα από τα παιδιά της άλλης παρέας από απέναντι, ήρθε επικεντρώθηκε στο Νίκο και τον ρωτάει “γιατί τον κοιτάει” και ο Νίκος του είπε “απλά κοιτάω γύρω μου”. Και αντάλλαξαν κάποια λόγια, το παιδί του έριξε μια κλωτσιά και στα δάχτυλα του είχε τη μύτη ενός κλειδιού και τον χτύπησε και έβγαλε λίγο αίμα».



Πηγές: protothema - Star.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ