2018-07-12 07:10:28
Φωτογραφία για Μυτιλήνη: Προθεσμία 48 ωρών έλαβε ο 78χρονος που πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα
Προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε ο 78χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε το απόγευμα της Τρίτης έναν 16χρονο Σύρο πρόσφυγα – αιτούντα άσυλο στη Μόρια

της Μυτιλήνης.

Στον 78χρονο απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τρία άτομα μπήκαν μέσα στην περίφρακτη αυλή του και όταν τους αντιλήφθηκε έριξε με το όπλο το όποιο κατείχε παράνομα προκειμένου να τους εκφοβίσει. «Δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει τον 16χρονο» σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ισχυρίζεται ο δράστης.

Ο 78χρονος έχει καταδικαστεί συνολικά σε 37 χρόνια φυλάκισης για δυο φόνους. Αρχικά είχε σκοτώσει έναν φίλο του με κυνηγετικό όπλο, επειδή αρνήθηκε το κέρασμά του. Μετά την αποφυλάκισή του σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγό του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, στην περιοχή της Μόριας κατοικούσε πολύ πριν το στρατόπεδο γίνει χώρος υποδοχής προσφύγων. Από την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταγγελθεί ότι πυροβολούσε στον αέρα συχνά, χωρίς ποτέ όμως να συλληφθεί. Και όλα αυτά στον περιβάλλοντα χώρο ενός από τα πλέον φρουρούμενα σημεία της Ελλάδας, όπως το ΚΥΤ της Μόριας.


Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκος Τρακέλλης κάλεσε σήμερα το πρωί από τα μεγάφωνα του χωριού τους κατοίκους της Μόριας να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια προκειμένου «να συμπαρασταθούν «για ανθρωπιστικούς λόγους στον συγχωριανό τους». Ελάχιστοι ήταν τελικά, όσοι προσήλθαν στο δικαστήριο της Μυτιλήνης.

cnn.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ