2018-07-12 07:56:13
Φωτογραφία για Αιχμές ΠΟΕΔΗΝ για την πολιτική Ψυχικής Υγείας - Δίνουν ψευδή στοιχεία για τη στελέχωση των δομών
Η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί τα στοιχεία για τη στελέχωση των ψυχιατρείων, που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

IATRONET

Σοβαρές αμφιβολίες για το προτεινόμενο μοντέλο λειτουργίας των δομών Ψυχικής Υγείας, εκφράζει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αναφερόμενοι σε πρόσφατη ημερίδα που έγινε στο υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για “παράσταση αυτο – αποθέωσης”, την ώρα που η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως δεν λειτουργεί, ούτε κατά διάνοια, ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Πρωτοβάθμιων, Εισαγωγών, Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης) ανά συγκεκριμένο πληθυσμό αναφοράς:

“Υποθετικά μελλοντικά το σχέδιο προβλέπει ότι τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία θα αναπτύξουν άλλες δραστηριότητες, οι οποίες όμως δεν θα αναπτυχθούν ποτέ λόγω της οικονομικής δυσπραγίας για την κατασκευή τους και των ελλείψεων προσωπικού”.


Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, οι 2.000 οργανικές θέσεις που προβλέπονται σήμερα στα δύο Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (1.200 Δαφνί – 800 Δρομοκαΐτειο), μειώνονται σε 600, (300 και 300).

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την πρόταση για στελέχωση των Ψυχιατρικών τμημάτων ενηλίκων. Το υπουργείο – αναφέρει – προτείνει 13 νοσηλευτές για κάθε Ψυχιατρικό τμήμα, όταν τώρα είναι 11 έως 12 και λόγω των repo – αδειών, ένας νοσηλευτής καλύπτει μία ολόκληρη βάρδια.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι διεθνείς προδιαγραφές ορίζουν για κάθε έναν ασθενή, έναν νοσηλευτή σε Ψυχιατρικά τμήματα οξέων περιστατικών.

Η ενδεδειγμένη στελέχωση σε νοσηλευτές στα Ψυχιατρικά τμήματα ενηλίκων οξέων περιστατικών θα πρέπει να είναι 25 έως 30 (νοσηλευτές στο καθένα).

Στελέχωση

Η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί τα στοιχεία για τη στελέχωση που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας:

“Γράφουν ότι σήμερα το κάθε τμήμα στελεχώνεται με 5 Ψυχιάτρους, 2 Ψυχολόγους, 1 Κοινωνικό Λειτουργό, 1 Διοικητή Υπάλληλο, 2 Τεχνικούς και λοιπό Προσωπικό. Σύνολο 23.

Που τους βρήκαν; Υπάρχει ένας επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας για δύο και τρία τμήματα.

Στο Δαφνί υπηρετούν 1.200 υπάλληλοι στις 2.500 οργανικές θέσεις, με ανεπτυγμένες πάνω από 100 μονάδες και δραστηριότητες.

Στο Δρομοκαΐτειο υπηρετούν 450 υπάλληλοι σε 1.450 οργανικές θέσεις με πάνω από 40 ανεπτυγμένες μονάδες και δραστηριότητες”.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ