2012-06-04 14:35:05
Φωτογραφία για Προσβολή... στα βήματα του Αποστόλου Παύλου
ΤΗΝέντονη αντίδραση του Τμήματος Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις προκαλεί η παράνομη ενέργεια μελών της Βιβλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Αμερικής να εισέλθουν μέσω κατεχομένων στην Κύπρο για ν’ ακολουθήσουν τα βήματα του Αποστολή Παύλου. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του Νίκος Ζαχαρόπουλος, σημειώνεται: «Το Τμήμα Μεταπτυχιακών Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, με τη γνωστοποίηση της έλευσης μελών της Βiblical ΑrchaeologySocietyστο παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος από τις 11 έως τις 12 Ιουνίου 2012 θέλει να επισημάνει τα παρακάτω:

1. Αισθανόμαστε βαθύτατη λύπη, διότι συνάδελφοι του ΒiblicalΑrchaeologySocietyπαραγνωρίζουν τη διεθνή νομιμότητα της Κύπρου και αγνοούν επιδεικτικά τη νόμιμη και κανονική εκπροσώπηση του νησιού από την εκλεγμένη κυβέρνησή του, την οποία αναγνωρίζει η ΕΕ, η διεθνής κοινότητα και το αμερικανικό κράτος.


2. Νόμιμη είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιείται μόνο από το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας και το αεροδρόμιο της Πάφου. Ως εκ τούτου όφειλαν να σεβαστούν την έννομη τάξη και τα διεθνώς κρατούντα.

3. Η ενέργειά τους αυτή, και μάλιστα με θέμα: “στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”, συνιστά προσβολή του ίδιου του Αποστόλου των Εθνών και της Παύλειας Θεολογίας της σχετικής με τη δικαιοσύνη, την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αγάπη και την ελευθερία.

Η παρουσία των συναδέλφων της ΒiblicalΑrchaeologySocietyστην κατεχόμενη Κύπρο, δείχνει νομιμοποίηση του ψευδοκράτους και των κατοχικών στρατευμάτων.

 4. Όπως είναι διεθνώς γνωστό, μια από τις συνέπειες που επέφερε η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο είναι η βάρβαρη σύληση των χριστιανικών-βυζαντινών μνημείων της Κύπρου και η μετατροπή των χριστιανικών ναών σε στάβλους, αποθήκες, χώρους διασκεδάσεως όπως και σε τζαμιά. Ως εκ τούτου διαμαρτυρόμαστε εντόνως, γιατί τα μέλη μιας Βιβλικής-Αρχαιολογικής Εταιρείας της Αμερικής, ενώ όφειλαν να συμβάλουν στην καταγγελία των παραπάνω τραγικών καταστάσεων, με την είσοδό τους από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, νομιμοποιούν το ψευδοκράτος των Τούρκων και την κατοχή της Βόρειας Κύπρου”.

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ