2018-07-12 09:23:51
Φωτογραφία για Συνδρεβέλης: «Δολοφονική ενέργεια η ρίψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο ΑΤ Λευκίμμης» (video)
Έντονη είναι η ανησυχία, η οποία επικρατεί, τόσο στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο βέβαια και στην τοπική κοινωνία της Λευκίμμης, μετά τα κρούσματα με τις βόμβες μολότοφ και τους

εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τα επεισόδια, τα οποία έλαβαν χώρα μετά το τέλος του μεγάλου συλλαλητηρίου, το βράδυ της Κυριακής, στη Λευκίμμη, και είχαν ως στόχο το κτήριο, όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα της Λευκίμμης, έχουν «θορυβήσει» σε μεγάλο βαθμό τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δυναμίτες μικρής ισχύος, βόμβες μολότοφ, αλλά κι ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος μάλιστα, εξερράγη εντός του χώρου της τουαλέτας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης και θα μπορούσε να έχει κόστος ακόμα και σε ανθρώπινη ζωή, είναι αυτά που «πονοκεφαλιάζουν» τους ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ. τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικά είναι, εξάλλου, όλα όσα είπε στο Start και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, ο οποίος τόνισε πως κάποιοι ήθελαν να υπάρχει νεκρός Σε ότι αφορά την τοπική κοινωνία της Λευκίμμης, είναι προφανές ότι η συντριπτική της πλειονότητα τάσσεται κατά της όποιας μορφής βίας
. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει και τα μέλη του Συλλόγου «Αλεύχιμον», η παρουσία των ΜΑΤ στη νότια Κέρκυρα αποτελεί από μόνη της μια μορφή βίας, στην οποία έχουν ταχθεί ψυχή τε και σώματι απέναντί της. Όπως υπογράμμισε, εξάλλου, στο Start, ο γραμματέας του «Αλεύχιμον», Γιάννης Πανδής, τέτοιες ενέργειες από μεμονωμένα άτομα ή μικρές ομάδες αγνώστων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Σύλλογο, δημιουργούν πρόβλημα στην τοπική κοινωνία και επί της ουσίας υποδαυλίζουν τις προσπάθειες των κατοίκων της Λευκίμμης για οριστική επίλυση του προβλήματος, τόσο με την παρουσία των ΜΑΤ, όσο φυσικά και με τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Νότου.

Επιπρόσθετα, στα όριά τους φαίνεται πως βρίσκονται οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Κέρκυρα, με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας να είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι υπάρχουν προβλήματα διαμονής και σίτισης για τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι εργάζονται επί ένα δεκαήμερο σε «συνθήκες γαλέρας», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Καταγγέλλεται ότι στους άνδρες των διμοιριών από την πρωτεύουσα δεν χορηγούνται Ημερήσιες Αναπαύσεις, όπως προβλέπεται, ενώ γίνεται λόγος ακόμα και για αντιεπαγγελματική και απαξιωτική συμπεριφορά από ανωτέρους αξιωματικούς.

Ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Συνδρεβέλης, μίλησε στο Start για τις συνθήκες, στις οποίες ζουν κι εργάζονται τις τελευταίες μέρες οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων στη Λευκίμμη . Ο κ.Συνδρεβέλης χαρακτήρισε δολοφονική ενέργεια τη ρίψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης.

startmedia.gr
_
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ