2012-06-04 14:40:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Εν μέσω περικοπών νέες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα
Νέα Υπηρεσία επιβάλλεται να στηθεί στο Δημόσιο, με προσλήψεις καινούργιων υπαλλήλων, εν μέσω της κρίσης.

Η νεοσύστατη υπηρεσία για την οποία ψηφίσθηκε από τη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο θα έχει αρμοδιότητα διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων, παρόμοια με εκείνη των αεροπορικών. Τα πράγματα έφθασαν ώς εδώ μετά από καθυστερήσεις του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή δρομολογεί νέο πακέτο μέτρων με στόχο να καλύψει το έλλειμμα των €200 εκατ. στον κρατικό κορβανά, επιχειρώντας μάλιστα να βάλει χέρι ξανά στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καλείται να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία στο Δημόσιο και να προσλάβει, με το έτσι θέλω, μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους για τη στελέχωσή της.

Η νεοσύστατη υπηρεσία που θα δημιουργηθεί με τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή θα έχει ως αρμοδιότητα τη διερεύνηση ναυτικών ατυχημάτων και συμβάντων στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου και θα λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί εδώ και χρόνια η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων.


Η Επιτροπή Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων θα είναι ανεξάρτητη και θα διοικείται από επιτροπή, τουλάχιστον από τρία μέλη, με μισθό στην κλίμακα Α11, τα οποία να κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα και πείρα για διερεύνηση ναυτικών ατυχημάτων.

Το γεγονός ότι η εν λόγω υπηρεσία θα πρέπει να συσταθεί αυτή τη χρονική περίοδο οφείλεται στη μεγάλη καθυστέρηση που επέδειξε επί του θέματος το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, αφήνοντας εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία. Και αυτό επειδή πρόκειται για εναρμονιστική νομοθεσία που θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2011.

Το γεγονός στηλιτεύει με επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή του υπουργείου στις 21/12/2011 ο γενικός εισαγγελέας. Συνεπώς, η Επιτροπή Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων θα πρέπει να συσταθεί και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό για να μην υποστεί κυρώσεις η Δημοκρατία.

Ο κ. Σιαρλή αντί πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων εισηγήθηκε τη στελέχωση της υπηρεσίας με απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ