2018-07-12 17:52:21
Φωτογραφία για ΤΟΕΒ Σαβαλίων: Κόβει το ρεύμα στα αντλιοστάσια η ΔΕΗ!
Σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προχώρησε χθες ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων, προκειμένου να σταματήσει την διαδικασία της ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότησης των πέντε αντλιοστασίων που έχει στην ευθύνη του.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ απέστειλε έγγραφο στον ΔΕΔΔΗΕ με το οποίο δίνει εντολή να προχωρήσει άμεσα σε απενεργοποίηση των πέντε αντλιοστασίων (Α1, Α2, Α3, Α4, Α5) του ΤΟΕΒ Σαβαλίων, λόγω των συσσωρευμένων οφειλών που υπάρχουν από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος.

Αυτό συνεπάγεται ότι εφόσον διακοπεί η ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων παύει αυτομάτως και η παροχή νερού προς τους αρδευτές, εν μέσω θερινής περιόδου που βρίσκονται οι καλλιέργειες σε εξέλιξη.

Συζητήθηκε η έκδοση προσωρινής διαταγής

Ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων αντέδρασε άμεσα και προχώρησε στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, προκειμένου να διακοπή η διαδικασία που κίνησε η ΔΕΗ.


Χθες το πρωί συζητήθηκε η έκδοση προσωρινής διαταγής, καθώς ο ΤΟΕΒ ζητά να παγώσει η διαδικασία, και σήμερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης καθώς και ο προσδιορισμός της ημερομηνίας συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων, με τα οποία ζητείται να μην προβεί η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων.

Να σημειωθεί ότι η εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης αφορά στις τρέχουσες οφειλές του Οργανισμού και πιο συγκεκριμένα στις οφειλές για την κατανάλωση ρεύματος κατά τον μήνα Ιούνιο. Την περασμένη Παρασκευή ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων κατέβαλε στην ΔΕΗ το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, ωστόσο υπάρχει άλλο ένα υπόλοιπο της τάξεως των 80.000 ευρώ που απαιτεί η ΔΕΗ αλλά αδυνατεί να καταβάλλει ο ΤΟΕΒ, ενώ παράλληλα συσσωρεύονται και οι οφειλές για την χρήση του μηνός Ιουλίου.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το συνολικό ποσό από παλαιές οφειλές που έχει ο ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ ανέρχεται σε 1.110.136 ευρώ και το μήνα Μάιο είχε καταβληθεί το χρηματικό ποσό των 333.000 ευρώ, δηλαδή το 30%, ενώ ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο είχαν μεταβεί και στην κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα σε μία προσπάθεια να γίνει ρύθμιση και να επιτευχθεί ‘κούρεμα’ των οφειλών μέσω της διαγραφής τόκων κλπ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ