2018-07-12 18:39:14
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν: Ο «σουλτάνος» έδιωξε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ - Σκληρή γραμμή από τον πρωθυπουργό για τους Έλληνες στρατιωτικούς
Η συνάντηση των δύο ηγετών άρχισε με καθυστέρηση δύο ωρών - Στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης

- Το ζήτημα των οχτώ Τούρκων αξιωματικών αναμένεται να θέσει ο "σουλτάνος" στον Έλληνα πρωθυπουργό

Με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών άρχισε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία και στάθηκαν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, με τα φλας να… αστράφτουν. Μέχρι που ο Ερντογάν αποφάσισε να… διώξει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και τώρα αν μας αφήσετε μόνους, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διμερή μας συνάντηση».

Στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας βρίσκεται η πολύμηνη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός φρόντισε ήδη να στείλει το… μήνυμα του στον πρόεδρο της Τουρκίας, κατά την χθεσινή τοποθέτησή του στη Σύνοδο.


«Αποτελεί πληγή για όλο το ΝΑΤΟ το πρωτοφανές γεγονός ότι δύο στρατιώτες ΝΑΤΟικής χώρας βρίσκονται υπό κράτηση από άλλη ΝΑΤΟική χώρα για πάνω από 4 μήνες επειδή πέρασαν εκ παραδρομής, κατά λίγα μέτρα στο έδαφός της και μάλιστα χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας και κάλεσε την Τουρκία «να επουλώσει την πληγή με την άμεση επιστροφή των δύο στρατιωτών».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας πως «αποτελεί μόνιμη πληγή για τη Συμμαχία, το γεγονός ότι η γείτονάς μας επιμένει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην περιοχή και να επιδιώκει την εξαίρεσή του Αιγαίου από επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, σε βάρος των συλλογικών μας δυνατοτήτων».

Όσον αφορά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πάτησε ευρωπαϊκό έδαφος για πρώτη φορά μετά τον θρίαμβό του στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου, αναμένεται να θέσει στον Αλέξη Τσίπρα των ζήτημα των οχτώ Τούρκων αξιωματικών.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ