2018-07-12 22:18:10
Φωτογραφία για Από πιλότος αεροσκαφών Κληρικός στο Σαν Φρανσίσκο
Από το 2008, ο πατέρας Άρης υπήρξε ιερέας της ενορίας στην Αγία Τριάδα Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια Οργανώνει εκδρομές για ενήλικες και συμβουλεύει τα μέλη της κοινότητας για θέματα της καθημερινότητά τους. Έχει δύο παιδιά με τη σύζυγό του, τη Presvytera Valerie.

Ο πατέρας Άρης είχε ένα ασυνήθιστο μονοπάτι σταδιοδρομίας: υπήρξε πλοιάρχος του ναυτικού των Η.Π.Α. εδώ και αρκετά χρόνια πριν χειροτονηθεί. Αποφοίτησε από την ελίτ της Ναυτικής Ακαδημίας Ηνωμένων Πολιτειών στην Αννάπολη του Maryland. Μας μίλησε για την απόφασή του να γίνει ιερέας.

Με τα δικά του λόγια:

"Το 17 πήγα στην Αμερικανική Ναυτική Ακαδημία, αποφοίτησα το 1978 και εργαζόμουν ως αξιωματικός για επτά χρόνια, ήμουν πιλότος σε αντι-υποβρύχια αεροπλάνα στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, παρατηρώντας ρωσικά υποβρύχια και φωτογραφίζοντας ρωσικά πλοία

Στην πραγματική κλήση της ζωής του:

"Η Ναυτική Ακαδημία είναι μια μεγάλη διατομή των Ηνωμένων Πολιτειών, με ανθρώπους κάθε λογής. Ενώ βρισκόμουν εκεί ανακάλυψα την Εκκλησία, την εποχή εκείνη η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία βρισκόταν κοντά στη Ναυτική Ακαδημία και όλο το χρόνος που υπηρετούσα στο Πολεμικό Ναυτικό είχα το προνόμιο να είμαι γύρω από  καλούς ιερείς. Μετά από λίγο έγινε σαφές ότι αυτή ήταν η κατεύθυνση που η ζωή μου».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ