2018-07-12 22:40:24
Φωτογραφία για Εύβοια: Ο Ανδρέας Ξανθός εγκαινίασε δύο Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε Βασιλικό και Δροσιά (ΦΩΤΟ)
Παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού εγκαινιάστηκαν την Πέμπτη (12-07-2018) δύο Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε Βασιλικό και Δροσιά Τα εγκαίνια έγιναν στο πλαίσιο της προβολής των έργων και των δράσεων στον τομέα της Υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020

«Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας είναι μια φιλόδοξη παρέμβαση που έχει στόχο να αναδιοργανώσει όχι μόνο το τοπίο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Ανδρέας Ξανθός.

 

Ο Υπουργός κατά τη σύντομη ομιλία του τόνισε πως στόχος της παρέμβασης είναι να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό που υπήρχε από ιδρύσεως του ΕΣΥ και το οποίο επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, λόγω της αποδιοργάνωσης που συνέβη στις δομές των αστικών κέντρων.

Το εγχείρημα έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τέσσερα χρόνια, πράγμα που διασφαλίζει την ομαλή ροή πληρωμών αλλά και τη βιωσιμότητά του, ενώ όπως επισήμανε ο υπουργός στη συνέχεια, θα υπάρξει ομαλή ενσωμάτωση στην λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας.


Ωστόσο ανέφερε πως το στοίχημα είναι αυτές οι νέες δομές και οι υπηρεσίες, που θα παρέχουν οι ΤΟΜΥ, να αναγνωριστούν από την κοινωνία, ως παρεμβάσεις που ωφελούν που βελτιώνουν τη φροντίδα και την πρόσβαση στην Υγεία. 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τα εγκαίνια ειδικότερα τόνισε: «Θεωρώ ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, να καταλάβουν οι πολίτες ότι αυτές oι δομές, δεν είναι μόνο για συνταγογράφηση φαρμάκων ή για παραπεμπτικά, αλλά προσφέρουν μια ολιστική και κυρίως ποιοτική φροντίδα υγείας».
eviazoom
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ