2018-07-13 07:37:33
Φωτογραφία για Παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου θεμελίωσε ο Σιδηροκάστρου Μακάριος
Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στην ιερά μητρόπολη Σιδηροκάστρου, ιδιαιτέρως στην μικρή ενορία της Ανατολής, ενός ακριτικού χωριού με λιγοστούς κατοίκους που γέμισαν ωστόσο το ναό δείχνοντας την ευλάβεια και την αγάπη τους για το νέο αυτό λαοφιλή άγιο της εκκλησίας.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος πλαισιωμένος από ιερείς και διακόνους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου, χαρακτηριστικά της οποίας ήταν η ταπείνωση και η άσκηση, εφόδια που πρέπει να διαθέτει κάθε χριστιανός, προκειμένου να έχει την ευλογία του θεού και να προοδεύει πνευματικά.

Τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι ο όσιος Παΐσιος εντάχθηκε πρόσφατα στη χορεία των Αγίων, αποδεικνύοντας έτσι ότι και η νεότερη εποχή έχει να επιδείξει πρόσωπα που πέτυχαν την πνευματική ολοκλήρωση, πρόσωπα που εξακολουθούν να εμπνέουν και μετά το θάνατό τους για την αφοσίωσή τους στο θείο θέλημα, πρόσωπα που κατόρθωσαν να αποτυπωθούν στη συνείδηση των ανθρώπων ως πρότυπα μίμησης και αγιότητος.


Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό για τη θεμελίωση ενός παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου σε μια απόσταση 200 περίπου μέτρων από τον ενοριακό ναό, το οποίο θα οικοδομηθεί με τη συνδρομή των ευλαβών κατοίκων του χωριού.

Ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του ναού, όπου και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο, π. Σάββα Μακρίδη, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν καθημερινά σε όλες τις δραστηριότητες της ενορίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ