2018-07-14 01:19:46
Φωτογραφία για Πάτρα:Νέο μπαϊράκι των γιατρών για το Αιματολογικό του Αγ.Ανδρέα- Προβλήματα και τριβές!
Διευκρινιστικά, οι απόψεις που εκφράστηκαν στην πρόσφατη ανακοίνωση της Α.Κ.Ι για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Αιματολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Πατρών αποτελούν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντα Γραμματέα της Ε.Ι.Ν.Α κου Μάρκου Σπύρου και της παράταξης που εκπροσωπεί. Δεν εκφράζουν ούτε δεσμεύουν το συλλογικό όργανο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ι.Ν.Α το οποίο δεν είχε καν ερωτηθεί ούτε την Τριμελή Επιτροπή της Ε.Ι.Ν.Α στο Γ.Ν.Πατρών .

pelop.gr

Επί της ουσίας.

Πρώτον. Το Αιματολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Π παρότι δεν διαθέτει αυτόνομη κλινική, αντιμετωπίζει καθημερινά μεγάλο όγκο αιματολογικών ασθενών.

Δεύτερον. Ανεξαρτήτως του σκεπτικού και των λόγων της μετακίνησης της συναδέλφου αιματολόγου στο ΠΓΝΠ, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην εφεξής λειτουργία του Αιματολογικού Τμήματος στο Γ.Ν.Πατρών. Είναι προφανές ότι είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει μόνο με έναν ιατρό αιματολόγο, ενώ ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει τρεις οργανικές θέσεις.


Τρίτον. Δεν υπήρξε ποτέ αίτημα μεταφοράς της συναδέλφου από τη Διεύθυνση του Αιματολογικού Τμήματος του ΠΓΝΠ.

Τέταρτον. Οι 14 Αιματολόγοι του ΠΓΝΠ εργάζονται στα εξής πόστα: Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας. Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Τακτικά αιματολογικά Ιατρεία. Αιματολογική κλινική. Τμήμα Αιμοδοσίας. Ο όγκος των περιστατικών που παρακολουθούνται και νοσηλεύονται είναι σαφώς πολλαπλάσιος από τον αντίστοιχο του ΓΝΠατρών.

Για να μην δημιουργούνται προβλήματα και τριβές ούτε εύκολες εντυπώσεις, καλούμε την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Με ποιο επιστημονικό σκεπτικό και για πόσο χρονικό διάστημα θα γίνει η μετακίνηση της συναδέλφου;

Υπάρχει σχέδιο κάλυψης της θέσης που μένει κενή από άλλον συνάδελφο;

Για ποιο λόγο λείπει και πότε πρόκειται να επιστρέψει η δεύτερη συνάδελφος αιματολόγος που εργάζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας;

Για ποιο λόγο δεν έχει γίνει εφικτή τα τελευταία χρόνια η δημιουργία στελεχωμένου Αιματολογικού Τμήματος στο ΓΝΠατρών παρότι όλες οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες;

Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί η 6η ΥΠΕ για την επίλυση του οξυμένου προβλήματος;

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Δημήτρης Ζιαζιάς Σπύρος Μάρκου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ