2018-07-14 06:44:59
Φωτογραφία για Αποκλεισμός Ελλήνων του Εξωτερικού από τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr: 

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δεν επιτρέπεται (καθόσον δεν δίνεται το δικαίωμα) στους Έλληνες υποψηφίους του εξωτερικού, να εισέλθουν μέσω πανελληνίων εξετάσεων στις Σχολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πέρυσι υπήρξε προφορική δέσμευση των αρμοδίων, ότι αυτό θα διορθωθεί φέτος  αλλά και παραδοχή ότι ήταν αβλεψία τους  λόγω απειρίας καθόσον ήταν η πρώτη χρονιά των Σχολών στο σύστημα των πανελληνίων. Δυστυχώς ΚΑΙ η φετινή εγκύκλιος είναι πανομοιότυπη της περσινής, χωρίς πρόβλεψη για τους Έλληνες του Εξωτερικού σαν ειδική κατηγορία.

Απ' ότι βλέπω ή δεν επρόκειτω για λάθος τελικά αλλά για εσκεμένο αποκλεισμό ή το λάθος συνεχίζεται. Υπόψη πως τα παιδιά αυτά εισέρχονται κανονικά ως ειδική κατηγορία εισακτέων, σε όλες τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, δεκαετίες τώρα. Προφανώς το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί κάτι διαφορετικό.

Ο κος Τόσκας ως αρμόδιος Υπουργός τι έχει να πει άραγε? Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε εμείς και τα παιδιά μας τις αιτιάσεις του. Πέρυσι δεν μας έκανε την τιμή Τίποτα τελικά δεν αλλάζει σ' αυτή τη χώρα.

Προσωπικά σαν πατέρας εγκαταλείπω τις προσπάθειες να νικήσω το τέρας του ελληνικού κράτους. Δεν αντέχω πια ούτε εγώ, ούτε και το παιδί μου. Ηττηθήκαμε, δυστυχώς.

Τέλος λυπάμαι πολύ που για 2η φορά σβήνονται αντί για φωτιές τα όνειρα κάποιων παιδιών να υπηρετήσουν το Σώμα.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ