2018-07-14 12:23:20
Φωτογραφία για Αστεροειδής πέρασε... μονός τον Δεκέμβριο και επέστρεψε... διπλός τον Ιούνιο!
Η απίστευτη περίπτωση που αποκαλύφθηκε όταν το ουράνιο σώμα YE5 πλησίασε στην πιο

κοντινή απόσταση από τη Γη< Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, η NASA παρακολουθούσε την πορεία ενός αστεροειδούς, ο οποίος πέρασε σε απόσταση 3,7 εκατ. μιλίων. Στις 21 Ιουνίου 2018, ο αστεροειδής YE5 επέστρεψε, αλλά... διπλός στη «γειτονιά» της Γης! Με μεγάλη τους έκπληξη, οι επιστήμονες της NASA, που παρακολουθούσαν την πορεία του ουράνιου σώματος, διαπίστωσαν ότι ο αστεροειδής που πέρασε... ολόκληρος τον Δεκέμβριο, «έσπασε» σε δύο «δίδυμα» κομμάτια, επιστρέφοντας σε «κοντινή» απόσταση από τη Γη.

Όταν ο αστεροειδής έφτασε σε μία απόσταση 16 φορές όσο η απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη, τα όργανα της NASA αποκάλυψαν ότι ο... YE5 ήταν δύο... YE5, μεγέθους 3.000 ποδιών το καθένα!

Μετά από αναλύσεις, διαπιστώθηκε ότι το αντικείμενο που φαινόταν ως ένα, ήταν στην πραγματικότητα δύο, τα οποία διακρίθηκαν όταν έφτασαν στην πιο κοντινή τους απόσταση. Κάτι αντίστοιχο θα ξανασυμβεί μετά από 170 χρόνια.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι το πώς τα δύο αυτά «δίδυμα», κινούνται μαζί. Όπως ανέλυσαν οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, στροβιλίζονται το ένα γύρω από το άλλο, σαν να είναι συνδεδεμένα με έναν αόρατο βραχίονα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ