2018-07-14 15:01:42
Φωτογραφία για Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ: Αποσυμφόρυνση των νησιών από πρόσφυγες-μετανάστες


Η καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου 

αλλά και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων αστυνομικών σε πανελλαδικό επίπεδο, ήταν τα θέματα της ατζέντας στην συνάντηση του πρόεδρου της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννη Κατσιαμάκα με τους Χιώτες αστυνομικούς.

Το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου Γιάννη Αραμπατζή, ενημέρωσαν σε συνέντευξη  τύπου για τα  εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που υπάρχουν  στον χώρο τους και έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα,  ακόμη και επιβίωσης, στους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στις συντάξεις χηρείας που είναι απαράδεκτη η διάταξη που τις καθορίζει» ανέφερε ο κ.Κατσιαμάκας συμπληρώνοντας ότι αν κάποιος αποβιώσει και η σύζυγος είναι 50 ετών τότε θα πάρει σύνταξη μόνο για 3 χρόνια.


«Είναι τραγικό το παράδειγμα ένστολου που πέθαινε και είπε στην  50 χρονη σύζυγο του ότι έσωσα τόσες ζωές και δεν μπορώ να σώσω την οικογένεια μου» , ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ.

Σε τοπικό επίπεδο κυριότερο πρόβλημα στις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών είναι η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού που έχει  αφενός επιβαρύνει τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο νησί αλλά παράλληλα έχει καλλιεργήσει και το αίσθημα της  «αδικίας» μισθολογικά έναντι συνάδελφων τους που αποσπώνται από άλλα μέρη  της Ελλάδας στα  7 νησιά που έχουν  επιβαρυνθεί με το προσφυγικό , λαμβάνοντας καλύτερες μισθολογικά αποδοχές , από κονδύλια της ΕΕ , ενώ οι συνάδελφοι τους που διαχειρίζονται ακριβώς  το ίδιο ζήτημα αλλά υπηρετούν εδώ περνούν επιπλέον μόνο 100 ευρώ επίδομα παραμεθορίου.

Παράλληλα ο κ Κατσιαμάκας τόνισε ότι θα μεταφέρει στην πολιτεία έκτος όλων των άλλων και το αίτημα της αποσυμφόρησης των νησιών για να υπάρχει και μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και για να μην γίνουν τα νησιά, αποθήκες ψυχών.

alithia.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ