2018-07-14 17:22:40
Φωτογραφία για Εθελοντές καθάρισαν το δρόμο προς το ιστορικό Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, εν όψει της γιορτής του, στο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Ξηρομέρου -ΦΩΤΟ
            Με πρωτοβουλία των Εθελοντών Ζαχαρία Αργύρη και Θανάση Παπαζώη, σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο, καθαρίστηκε ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Χωριό Καραϊσκάκης Ξηρομέρου.

         Ο καθαρισμός-συντήρηση του δρόμου έγινε εν όψει της επίσκεψης των πιστών στη γιορτή του, στις 19 και 20 Ιουλίου......  

        Οι εθελοντές προχώρησαν στην απομάκρυνση των ξερών χόρτων και των σκουπιδιών, έκοψαν τα κλαδιά και τους θάμνους απο τις άκρες, επιδιόρθωσαν τις λακκούβες και καθάρισαν τα φερτά υλικά όπως πέτρες και χαλίκια απο το δρόμο.

          Έτσι όλα είναι έτοιμα κυρίως στο επίπεδο της βελτίωσης της πρόσβασης και το Μοναστήρι είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους προσκυνητές, που θα βρεθούν εκεί για την εορτή του προφήτη Ηλία.

          Σημειώνεται ότι το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του χωριού Καραϊσκάκης, επί γενεές γενεών και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και πολλοί Ξηρομερίτες κάθε χρόνο ανηφορίζουν προς το Μοναστήρι, για να παραστούν στην πανήγυρη.......
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ