2018-07-14 18:34:17
Φωτογραφία για Η δουλειά βλάπτει την υγεία σου…υπό προϋποθέσεις, λένε οι έρευνες!
Όχι, δεν το βγάλαμε απ΄το μυαλό μας, ούτε το λέμε επειδή είμαστε τεμπέληδες Η δουλειά βλάπτει την υγεία σου σύμφωνα με έρευνες και δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Εσύ τι κάνεις γι’ αυτό;

Οι περισσότεροι από μας περνάμε πολύ χρόνο στη δουλειά. Είτε δουλεύεις 6, είτε 8, είτε 10 και 12 ώρες, νιώθεις πολλές φορές πως το να εργάζεσαι είναι το μοναδικό πράγμα που κάνεις. Και η δουλειά βλάπτει την υγεία σου, νιώθεις πως το κεφάλι σου θα εκραγεί.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από το St Andrew’s Healthcare στο Λονδίνο, η σχέση μεταξύ της εργασίας και της ευεξίας, της ποιότητας της ζωής είναι πραγματική. Αλλά για να μην είμαστε άδικοι, η δουλειά μπορεί να επηρεάσει τόσο θετικά όσο όμως και αρνητικά την ψυχική σου υγεία.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν 2.000 εργαζόμενοι, και αποδείχθηκε πως το 65% ένιωθε πολύ περήφανο για τη δουλειά που έκανε, δεν βλέπει τη δουλειά ως μια ατυχία στη ζωή αλλά ως μια αναγκαία, καθημερινή υποχρέωση.


Η έρευνα επίσης, έδειξε πως πολλοί εργαζόμενοι νιώθουν την ικανοποίηση πως κάνουν την αλλαγή στον κόσμο και οι καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι απλά μέρος της καριέρας τους. Η σωστή καριέρα μπορεί να είναι η καλύτερη ανταμοιβή και από τον μισθό και επηρεάζει θετικά την ψυχική μας υγεία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φυσικά και το 68% δήλωσε πως πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά λόγω του μισθού! Και αυτό δεν σοκάρει κανέναν, ούτε αποτελεί είδηση.

Κι αν η δουλειά δεν πάει καλά; Και αυτό είναι ΟΚ. Όλοι κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, όλοι έχουμε σκεφτεί να παραιτηθούμε τουλάχιστον μια φορά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως περνάς μια κρίση και πρέπει να ξεκινήσεις να ψάχνεις για νέα δουλειά!

Συμβουλή!

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κάνεις ερωτήσεις στον εαυτό σου για το τι ακριβώς δεν σου αρέσει στη δουλειά που είσαι. Κάνε μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά και δώσε βάση στο πώς νιώθεις. Αποφάσισε αν υπάρχουν τρόποι να διαχειριστείς την κατάσταση που επικρατεί ή η παραίτηση είναι η μόνη λύση.

Πολλοί άνθρωποι μισούν τη δουλειά τους ακόμα και αν έχουν πάθος για το αντικείμενο. Το άγχος στη δουλειά, η απογοήτευση, η πίεση μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής σου και αυτό θα έχει αντίκτυπο μακροπρόθεσμα στην υγεία της καρδιάς σου.

Θέσε τα όρια σου και κάνε ό,τι μπορείς για να είσαι ευτυχισμένος και να μη βρίζεις κάθε φορά που σηκώνεσαι να πας για δουλειά! Δώσε 10 λεπτά στον εαυτό σου να πάρεις μια ανάσα, να κάνεις μια βόλτα στο κτίριο και επιτέλους σταμάτα να τρως το μεσημεριανό σου πάνω στο γραφείο!

Και να θυμίζεις κάθε μέρα στον εαυτό σου πως δεν γίνεται να περιμένεις την τελειότητα κάθε μέρα στη δουλειά σου. Δες τα θετικά και δες μέχρι που μπορείς να φτάσεις, αλλά πάντα με μια γερή δόση ρεαλισμού. Κανείς δεν είναι τέλειος!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ