2018-07-15 00:34:07
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Κάτω από 280 εκατ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα – Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους παρόχους
Τα αποτελέσματα της ψηφιακής μεταμόρφωσης του ΕΟΠΥΥ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, γίνονται ήδη ορατά στον τομέα των παρόχων.

Το στρατηγικό σχέδιο του ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων, όπως ο ανασχεδιασμός των υφιστάμενων διαδικασιών και η βελτιστοποίηση των παραδοσιακών μεθόδων, εισάγοντας στη λήψη αποφάσεων εφαρμογές στατιστικής και πληροφορικής. Ειδικά για τους παρόχους, κύριο μέλημα είναι η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση, στην εκκαθάριση δαπανών και στην εξόφλησή τους. 

Οnmed.gr

Ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην κωδικοποίηση των οδηγιών για την εκκαθάριση των δαπανών των παρόχων, ούτως ώστε οι έλεγχοι να είναι «ομογενοποιημένοι». Σύμφωνα με πληροφορίες του Onmed.gr, τις επόμενες ημέρες η κωδικοποίηση αυτή θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Ως προς την πορεία των ληξιπρόθεσμων, τον Ιούνιο βρίσκονταν κάτω από τα 280 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχει εξοφληθεί ο Απρίλιος του 2018. Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του μηνός Απριλίου υποβλήθηκαν στο τέλος Μαΐου στον ΕΟΠΥΥ. Πλέον, το διάστημα εξόφλησης για όλους τους παρόχους δεν ξεπερνά τις 60 ημέρες.


Μάλιστα, αναμένεται να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία, καθώς από αυτόν το μήνα μπαίνει σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων για τους παρόχους, ενώ τίθεται επίσης σε λειτουργία και η αυτόματη αναζήτηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνει αυτοδίκαια τα αναγκαία για τις πληρωμές έγγραφα, για τους παρόχους όμως οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης.

Αυτή η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία θα φέρει τεράστια εξοικονόμηση σε ανθρώπινο δυναμικό για τον ΕΟΠΥΥ, εκτιμούν πηγές του Οργανισμού, αλλά και σε ανθρωποώρες για τους παρόχους, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι θα ωφεληθεί το 60% των παρόχων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ