2018-07-15 11:11:48
Φωτογραφία για Νέα υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για την έγκριση νοσηλειών σε πραγματικό χρόνο
Σε πιλοτική εφαρμογή βρίσκεται εδώ και ένα μήνα, η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για την έγκριση και διαχείριση νοσηλείας σε πραγματικό χρόνο.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα συμμετέχουν 4 ιδιωτικές κλινικές αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Onmed.gr, στόχος όμως είναι να ενταχθούν σταδιακά στο σύστημα όλες οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: σε κάθε εισαγωγή ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ, η κλινική υποχρεούται να υποβάλει ηλεκτρονικά στον Οργανισμό τα ιατρικά έγγραφα που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της εισαγωγής και τα στοιχεία για τις ιατρικές πράξεις που διενεργήθηκαν. Ο ελεγκτής γιατρός του ΕΟΠΥΥ αξιολογεί τα υποβληθέντα έγγραφα και αν χρειαστεί επικοινωνεί απευθείας με τον θεράποντα ιατρό. Στο τέλος, ΕΟΠΥΥ και κλινική συμφωνούν στο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο βάσει του οποίου θα αποζημιωθεί η κλινική.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, η διαδικασία αυτή θα εκμηδενίσει τις ενστάσειςαπό την πλευρά των παρόχων, καθώς η δαπάνη θα συμφωνείται real time και δεν θα εκκαθαρίζεται εκ των υστέρων, επομένως θα επιταχυνθούν και οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές για νοσηλείες ασφαλισμένων.

Για να λειτουργήσει το σύστημα πλήρως, απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού και συγκεκριμένα 200 φαρμακοποιών και γιατρών όλων των ειδικοτήτων. Εξέλιξη σε αυτό το πεδίο αναμένεται εντός του Ιουλίου, καθώς απαιτείται ειδική νομοθετική ρύθμιση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ