2012-06-04 17:21:18
Φωτογραφία για Χαλκιάς: «Η πρεμιέρα θα κρίνει πολλά»
Κομβικό για την συνέχεια του Ευρωπαϊκού θεωρεί το παιχνίδι με την Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro, ο Κώστας Χαλκιάς. Όσον αφορά για το αν θα ξεκινήσει βασικός, ο διεθνής τερματοφύλακας επισήμανε πως σημασία έχει η νίκη και όχι το ποιος θα παίξει.

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην Πολωνία προκειμένου την Παρασκευή να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του Euro την οικοδέσποινα χώρα. Σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου με τους Φερνάντο Σάντος και τους Μανιάτη, Τζαβέλλα και Χαλκιά να μιλάνε για το μεγάλο ραντεβού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ επισήμανε πως κλειδί για την συνέχεια θα είναι ο αγώνας της πρεμιέρας με την Πολωνία, ενώ τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως δεν τον ενδιαφέρει αν θα αγωνίζεται αρκεί να κερδίζει η ομάδα.

Αρχικά ο Κώστας Χαλκιάς ανέφερε: «Καλησπέρα σε όλους. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, πολλά θα κριθούν από το ματς με την Πολωνία
. Δεν υπάρχουν ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα παιχνίδια σε αυτήν την φάση. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό σε κάθε αντίπαλο που έχουμε. Η Πολωνία παίζει στο σπίτι της, πρέπει να κάνει μια επιτυχία, αλλά κι εμείς θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας. Αυτό που εύχομαι είναι να είμαστε καλά όλα τα παιδιά. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη και από εμάς προς τον προπονητή και από τον προπονητή προς εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους Έλληνες φιλάθλους που βρίσκονται εδώ και ξέρω ότι θα μας υποστηρίξουν και όσοι δεν βρίσκονται εδώ. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά και στην Εθνική ομάδα», είπε αρχικά.

Πιστεύεις ότι θα είσαι εσύ ο βασικός;

«Δεν έχει σημασία ποιος παίζει ή όχι. Όποιος και αν επιλεχθεί θα δώσει το 100% η εθνική ομάδα είναι κάτι το διαφορετικό, δεν πρέπει να βάζουμε τους εαυτούς μας πάνω από αυτή. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη απέναντι στην Πολωνία».

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης της Πολωνίας;

«Δεν θέλω να μπαίνω σε συγκεκριμένες απαντήσεις και συγκεκριμένα ονόματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε».

Μπορείς να κάνεις συγκρίσεις με προηγούμενες διοργανώσεις;

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε συγκρίσεις. Η Εθνική έχει κάνει πολύ μεγάλες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται και από την πρόκριση στα τελικά του Euro. Δεν θα σταματήσει εδώ, θα υπάρξει και συνέχεια. Έχει πάρα πολύ καλό υλικό και για το παρόν και για το μέλλον».

Ποιο θα είναι το κλειδί για την επιτυχία;

«Είμαστε εδώ για τα τρία πρώτα παιχνίδια. Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που ήρθαμε εδώ. Θεωρώ ότι αν είμαστε καλά θα έχουμε άλλη μια μεγάλη επιτυχία, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αυτό ή εκείνο».

Επειδή μιλάμε για πρεμιέρα, μπορούμε να χαλάσουμε την γιορτή των διοργανωτών;

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τους άλλους, αλλά τι κάνουμε εμείς. Αν τα καταφέρουμε και τους χαλάσουμε την γιορτή, θα είναι καλό για εμάς».

www.gazzetta.gr/euro2012
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ