2018-07-16 21:04:37
Φωτογραφία για Σταθερά καθηλωμένοι στις μικρές μας οθόνες
«Αυλαία» ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα κανάλια, με την τηλεοπτική σεζόν να βαδίζει προς το τέλος της και ήδη πολλοί θερινοί αντικαταστάτες έχουν πιάσει τα γνωστά τους στασίδια...

Ολοι έχουν κάνει τους απολογισμούς τους, ορισμένοι άρχισαν να τους δημοσιοποιούν κιόλας, έχουν σχεδιάσει κατά το μεγαλύτερο μέρος του το... φρέσκο μενού για τη νέα τηλεοπτική περίοδο που αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Κι αυτό διότι θα υπάρχουν πλέον πέντε κανάλια αδειοδοτημένα (αν δεν προκύψει κάτι απίθανο τελευταία στιγμή), που θα αναπτύξουν πλήρη (λέμε τώρα) προγράμματα και θα διεκδικήσουν μερίδιο τηλεθέασης και βέβαια διαφημιστικής πίτας.

Στη μάχη θα μπει για τα καλά το E TV που τα στελέχη του το φορτώνουν με νέες παραγωγές και πρόσωπα, ενώ τα δικά τους όπλα ετοιμάζουν ΑΝΤ1, ALPHA, STAR και φυσικά ο ΣΚΑΪ που έρχεται με φόρα από τη φετινή σεζόν.

Εξετάζοντας πάντως στοιχεία που έχει καταγράψει η Nielsen και κάνοντας συγκρίσεις με το ίδιο διάστημα την περσινή σεζόν υπάρχουν δύο σημεία που ξεχωρίζουν. Για το διάστημα λοιπόν 1/9/2017 έως και 30/6/2018 παρατηρείται απόλυτη σταθερότητα στον χρόνο που αφιερώναμε μπροστά από τις μικρές μας οθόνες.


Βρισκόμασταν καθηλωμένοι ημερησίως επί τέσσερις ώρες και 35 λεπτά, το ίδιο ακριβώς διάστημα δηλαδή που αφιερώναμε και την περίοδο 1/9/2016 έως 30/6/2017.

Αν όμως εξετάσουμε την περίοδο που έχουμε Μουντιάλ (14-30/6/2018) φαίνεται ότι στο σύνολο υπάρχει αύξηση του χρόνου που περνάμε μπροστά στις τηλεοράσεις μας κατά 18 λεπτά (και όλο κι αυξάνεται) σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι καθώς από τις τέσσερις ώρες και πέντε λεπτά φτάσαμε στις τέσσερις ώρες και 23 λεπτά ημερησίως.

Οι άνδρες μάλιστα συγκεκριμένης ηλικίας (55 χρόνων και άνω) καθηλώνονται μπροστά στις μικρές τους οθόνες 44 λεπτά παραπάνω από πέρσι! Ακολουθούν οι άνδρες ηλικίας 35-54 χρόνων που βλέπουν 36 λεπτά περισσότερη τηλεόραση καθημερινά σε σύγκριση με πέρσι το ίδιο διάστημα!

Θα μπορούσε δηλαδή να υποθέσει κανείς ότι αν δεν υπήρχε αυτή η απότομη άνοδος από τα μέσα του Ιούνη, ο χρόνος που αφιερώναμε αυτή τη σεζόν στη μικρή οθόνη μπορεί -έστω και οριακά- να ήταν και λιγότερος από πέρσι. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία της Nielsen για το διάστημα 14/6-9/7/2018 η τηλεθέαση μέσου λεπτού εμφανίζει άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με πέρσι το ίδιο διάστημα καθώς από το 16,5% έφτασε το 17,5%.

Η κάλυψη όμως παραμένει σταθερή (από 70,1% σε 70,5%), κάτι που σημαίνει ουσιαστικά ότι δεν άνοιξαν περισσότεροι τις τηλεοράσεις τους την περίοδο του Μουντιάλ, αφιέρωσαν όμως περισσότερο χρόνο μπροστά από τις μικρές τους οθόνες...

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες ηλικιακές ομάδες στο συνολικό χρονικό διάστημα παρουσιάζουν μείωση στον χρόνο που αφιέρωσαν στην τηλεόραση. Τη μεγαλύτερη μείωση μάλιστα (22 λεπτά λιγότερα από πέρσι) εμφανίζουν οι γυναίκες 18-34 χρόνων και τη μεγαλύτερη αύξηση (13 λεπτά περισσότερα) οι γυναίκες άνω των 55 ετών https://www.efsyn.gr/arthro/stathera-kathilomenoi-stis-mikres-mas-othones
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ