2018-07-17 07:41:37
Φωτογραφία για Κύπρος: Δεν είναι φάρσα, το Δημαρχείο τελειώνει
Κι όμως, οι πρώτοι υπάλληλοι στον Δήμο Λευκωσίας αρχίζουν, όπου να΄ναι, να πακετάρουν έγγραφα, σημειώσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο υλικό, αφού σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχίζει σταδιακά η μετακόμιση στο νέο κτήριο του δημαρχείου στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Αρχή με τη μετακόμιση θα κάνει το Τμήμα Πληροφορικής του δήμου σε περίπου ένα μήνα, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα. Το Τμήμα Πληροφορικής θα προλειάνει το έδαφος ώστε κάθε υπηρεσία που μετακινείται στο νέο κτήριο να συνδέεται αμέσως με το κεντρικό σύστημα πληροφορικής.

Το Τμήμα Πληροφορικής θα ακολουθήσει η τεχνική υπηρεσία, η οποία στεγαζόταν στην πολυκατοικία Λυσσαρίδη μέχρι προ μερικών μηνών, όταν εγκαταλείφτηκε ύστερα από επιμονή μεμονωμένων υπαλλήλων ότι κινδύνευαν λόγω της κατάστασης του κτηρίου.

Στη συνέχεια θα μετακινηθεί το γραφείο προσωπικού και το γραφείο που ασχολείται με θέματα/προγράμματα της ΕΕ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου, προς το παρόν θα παραμείνουν στον χώρο της παλαιάς αγοράς, όπου βρίσκονται σήμερα. Τελευταία υπηρεσία που θα μετακινηθεί στο νέο κτήριο θα είναι η γραμματεία και ο δήμαρχος.


Αυτή τη στιγμή υπηρεσίες του Δημαρχείου Λευκωσίας στεγάζονται σε πέντε διαφορετικά κτήρια, κάτι το οποίο δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα καθώς και προβλήματα ελέγχου, ενώ παράλληλα συντείνει και στην ταλαιπωρία των δημοτών.

Ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, περιορίστηκε να αναφέρει πως η διαδικασία ολοκλήρωσης του κτηρίου βαίνει προς το τέλος, οπόταν σύντομα αναμένεται να αρχίσει η μετακίνηση των τμημάτων που θα γίνει σταδιακά.

Όσον αφορά στους χώρους στάθμευσης, εκτός από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης στην οδό Πενταδακτύλου (που δεν είναι και μεγάλος) ο δήμος δρομολόγησε τη χρήση και δεύτερου χώρου σε περιοχή κοντά στο δημαρχείο.

Οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου του δημαρχείου παρουσίασαν καθυστέρηση με αποτέλεσμα τον περασμένο Δεκέμβριο να επιβληθεί στον εργολάβο πρόστιμο προς €2.500 ημερησίως μέχρι την παράδοση του κτηρίου. Είχε υποβληθεί εισήγηση όπως το δημαρχείο παραληφθεί σταδιακά, κάτι το οποίο απέρριψε η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ).

Σημειώνεται ότι στα αρχικά στάδια οι καθυστερήσεις, οι οποίες ήταν δικαιολογημένες και αναγνωρίστηκαν, αφορούσαν στον εντοπισμό αρχαιοτήτων (βρέθηκαν μεσαιωνικά κατάλοιπα και κτίσματα καθώς και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα). Οι εργασίες άρχισαν το 2001 αλλά ανεστάλησαν σχεδόν αμέσως, οπόταν ακολούθησε χρονοβόρα διαδικασία αποκάλυψης των αρχαιοτήτων και στη συνέχεια τα κατασκευαστικά του νέου κτηρίου. Μόνο σε μια περίπτωση ο δήμος υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις πέραν του €1 εκατ. και μάλιστα για εργασίες που ποτέ δεν εκτελέστηκαν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ