2018-07-17 12:39:28
Φωτογραφία για O πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης εποχής είναι ο Τζεφ Μπέζος
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης ιστορίας έγινε επισήμως ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η καθαρή αξία του έσπασε το πρωί της Δευτέρας το φράγμα των 150 δισ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη.

Το ποσό αυτό είναι περίπου 55 δισ. δολάρια μεγαλύτερο από αυτό του συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου παγκοσμίως τουλάχιστον από το 1982, όταν το Forbes δημοσίευσε την πρώτη του σχετική κατάταξη.

Η τιμή της μετοχής της Amazon έφτασε τα 1.825,73 δολάρια στη Νέα Υόρκη, αυξάνοντας το κέρδος της στο 56% μέσα στο 2018 και φτάνοντας τον Μπέζος στα 150,8 δισ. δολάρια. Η καθαρή αξία του αυξήθηκε κατά 52 δισ. δολάρια φέτος. Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από ολόκληρη της περιουσία του Μουκές Αμπάνι, του πιο πλούσιου ανθρώπου στην Ασία και πολύ κοντά στα 151,5 δισ. δολάρια της οικογένειας Γουόλτον, της πλουσιότερης δυναστείας του κόσμου.


Ο Τζέφρυ Μπέζος (Jeffrey Preston «Jeff» Bezos, 12 Ιανουαρίου 1964), γνωστός ως Τζεφ Μπέζος, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής, επιστήμονας της πληροφορικής και φιλάνθρωπος. Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου.

Η εταιρεία ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και επεκτάθηκε σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Μπέζος περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες. Είναι ο ιδρυτής και κατασκευστής της εταιρείας Blue Origin (ιδρύθηκε το 2000) η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων τα οποία ξεκίνησαν το 2015. Το 2013 ο Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post.[4]Η εταιρεία Bezos Expeditions διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό άλλων επιχειρηματικών επενδύσεων.

Κατά το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών στις 27 Ιουλίου 2017, ο Μπέζος ξεπέρασε για λίγο τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με εκτιμώμενη περιουσία λίγω πάνω από 90 δισ. δολάρια.[5]Αργότερα την ίδια ημέρα έχασε τον τίτλο καθώς τα έσοδα της Amazon μειώθηκαν και τελικά έμεινε στην δεύτερη θέση με λίγο κάτω από τα 90 δισ. δολάρια.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ