2018-07-17 16:49:53
Φωτογραφία για Φρικτό τροχαίο στο Κιλκίς: Αγωνία για έγκυο μητέρα και την 9χρονη κόρη της
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (17/07) στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Άνω Ποταμιάς - Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε η 30χρονη μητέρα, εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ανετράπη.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν σοβαρά τραυματισμένες η 30χρονη μητέρα που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη καθώς και η 9χρονη κορούλα της.

Η εγκυμονούσα μητέρα και το κοριτσάκι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κιλκίς όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης.

Πρώτο μέλημα των γιατρών ήταν να διαπιστωθεί αν το έμβρυο είναι καλά στην υγεία του, με τους ίδιους να ανακουφίζονται ακούγοντας την καρδιά του να χτυπάει.

Στη συνέχεια, η εγκυμονούσα μητέρα και η 9χρονη κόρη της διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβενάκης, η 30χρονη υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, οξεία υποαραχνοειδή αιμορραγία και πνευμοθώρακα δεξιά. Αφού έγιναν οι εξετάσεις και η αξονική στο νοσοκομείο του Κιλκίς, η γυναίκα, έγκυος 30 εβδομάδων, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο Παπαγεωργίου μετά από συνεννόηση με νευροχειρουργικό και με το μαιευτικό του νοσοκομείου αυτού.

Οι εξετάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο του Κιλκίς έδειξαν ότι το έμβρυο είναι ζωντανό. Όσον αφορά το 9χρονο κορίτσι, ο κ.Ρεβενάκης, ανέφερε ότι υπέστη ανοιχτό κάταγμα αριστερού βραχίονα στο άνω τριτημόριο με παρεκτόπιση και ότι πιθανόν να υπάρχει τρώση της μασχαλιαίας αρτηρίας.

«Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σε αξονική, έγινε ορθοπαιδική εκτίμηση και εξωτερική οστεοσύνθεση άνω άκρου. Διακομίστηκε και αυτή στο Παπαγεωργίου κατόπιν συνεννόησης με το αγγειοχειρουργικό και το παιδοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου αυτού», πρόσθεσε ο κ. Ρεβενάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ