2018-07-17 17:34:34
Φωτογραφία για TASS: Drone μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς ετοιμάζει η Ρωσία
Μια πραγματικά εντυπωσιακή και περίεργη είδηση δημοσίευσε το ρωσικό πρακτορείο TASS σύμφωνα με την οποία η αεροναυπηγική και πολεμική βιομηχανία της χώρας ξεκίνησε να δοκιμάζει υποσυστήματα και τεχνολογίες του υπο ανάπτυξη Drone μαχητικού 6ης γενιάς, το οποίο θα ακολουθήσει το ρωσικό 5ης γενιάς μαχητικό τύπου Su-57.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται επί του μαχητικού Su-57 το οποίο χρησιμοποιείται ως αεροσκάφος δοκιμής νέων τεχνολογιών (κατά πάσα πιθανότητα το πρωτότυπο T-50-12) που θα εγκατασταθούν στο άγνωστο μέχρι πρόσφατα νέο Drone μαχητικό 6ης γενιάς το οποίο δεν διαθέτει κάποιο κωδικό προγράμματος.

Το συγκεκριμένο Drone αεροσκάφος 6ης γενιάς θα είναι μια καθαρά νέα σχεδίαση και δεν θα πρόκειται για μια τηλεχειριζόμενη έκδοση του Su-57. Το νέο ρωσικό Drone μαχητικό 6ης γενιάς όπως γίνεται αντιληπτό δεν θα είναι επανδρωμένο αλλά τηλεχειριζόμενο, με δυνατότητα όμως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πιλότο εφόσον χρειαστεί. Η έκδοση του αεροσκάφους με τηλεχειρισμό θα είναι η βασική έκδοση του μαχητικού, ενώ η επανδρωμένη είναι προαιρετική.


Αυτή την περίοδο η εταιρεία United Aircraft Corp. που αναπτύσσει το μαχητικό 6ης γενιάς δοκιμάζει επί του Su-57 συστήματα ναυτιλίας, ελέγχου και οπλικά συστήματα. Οι πληροφορίες για το νέο τηλεχειριζόμενο ρωσικό μαχητικό 6ης γενιάς δόθηκαν στην δημοσιότητα από την εταιρεία United Aircraft Corp η οποία απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Πάντως αναφορικά με τα Su-57 η αρχική παραγγελία αφορά 12 αεροσκάφη τα οποία θα παραδοθούν αρχής γενομένης το 2019.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ