2018-07-18 11:34:24
Φωτογραφία για Αφιέρωμα στο Νίκο Νικολαΐδη στην Φρανκφούρτη
Η ταινιοθήκη Filmkollektiv Frankfurt με την υποστήριξη του Hellas Filmbox Berlin συνδιοργανώνουν μια πλήρη αναδρομή στις ταινίες του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Νίκου Νικολαΐδη στην Φρανκφούρτη και το Filmforum Höchst, 20 – 22 Ιουλίου 2018. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές του, πρόκειται για το πρώτο πλήρες αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη εκτός Ελλάδος.

Ολες οι ταινίες θα προβληθούν στο αυθεντικό αναλογικό format και οι περισσότερες αποτελούν γερμανικές πρεμιέρες. Κάθε προβολή πρόκειται να παρουσιαστεί από Γερμανούς κριτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου, ειδικούς στο έργο του Νικολαΐδη, όπως οι Νίκολας Σούπε (Kommkino Nürnberg), Ολαφ Μόλερ (Ferroni-Brigade). Προγραμματιστής του αφιερώματος είναι ο κριτικός κινηματογράφου και συνιδρυτής του Berlin’s Critic Week, Ντένις Βέτερ. Στην τριήμερη αναδρομή θα παρευρεθεί η Μισέλ Βάλεϊ που είχε συνεργαστεί με τον Νίκο Νικολαΐδη στην «Πρωινή Περίπολο», στο «Singapore Sling», στο «Ο Χαμένος τα Παίρνει Ολα» και στο «The Zero Years».


Πρόγραμμα Προβολών

Παρασκευή, 20 Ιουλίου

20:00 Opening reception Διαφημιστικά NN + Ο χαμένος τα παίρνει όλα + Συζήτηση με την Michele Valley

23:00 Θα σε δω στην κόλαση, αγάπη μου

Σάββατο, 21 Ιουλίου

15:00 Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα 19:00 Γλυκιά Συμμορία + Συζήτηση με την Michele Valley

22:15 Singapore Sling περίπου 01.00 (= surprise screening) TELEVISION FILM

Κυριακή 22 Ιουλίου

15:00 Eυριδίκη BA 17:00 Πρωινή Περίπολος + Συζήτηση με την Michele Valley

20:00 Διαφημιστικά του NN + Lacrimae Rerum + The Zero Years

Νίκος Νικολαΐδης 607

Υποστηρικτής Αφιερώματος: Hesen Film und Media | Συνεργάτες: Filmforumhöchst, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Kultur Forum Frankfurt, Hellas Filmbox Berlin
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ