2018-07-18 18:46:19
Φωτογραφία για Συναγερμός για ηλιακή καταιγίδα που θα πλήξει τη Γη στις 23 Ιουλίου;
Είναι αλήθεια πως έχει σημάνει συναγερμός εξαιτίας μιας μαγνητικής καταιγίδας κατηγορίας πρώτου επιπέδου G1 της κλίμακας πέντε βαθμών αναμένεται να πλήξει τη Γη στις 23 Ιουλίου;

Τι ισχύει;

Πηγή των ισχυρισμών περί ηλιακής καταιγίδας στις 23 Ιουλίου, είναι γράφημα που δημοσιεύτηκε από το εργαστήριο του Ινστιτούτου Ηλιακής Αστρονομίας και Ακτίνων Χ, Λέμπεντεφ και αναφέρεται σε «καταιγίδα» κατηγορίας G1.

Ανάλογη «πρόβλεψη» για τις 23/7 δίνει και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κάτι ασυνήθιστο ή πως υπάρχει «συναγερμός» ή «απειλή.»

Η NOAA επισημαίνει ωστόσο πως τα δεδομένα βασίζονται σε τρέχουσες πληροφορίες και μπορεί να υποστούν μεταγενέστερες αλλαγές και δε πρέπει να θεωρούνται απολύτως αξιόπιστα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τέτοιου είδους μακροχρόνιες προβλέψεις είναι επιστημονικά ανέφικτες και αποσκοπούν στο να δημιουργούν πανικό και επομένως είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ενώ το μέγιστο παράθυρο πρόγνωσης δεν ξεπερνά τις 24 περίπου ώρες.


Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν η μαγνητική καταιγίδα λάβει χώρα στις 23/7, θα είναι κατηγορίας G1, δηλαδή στη χαμηλότερη σχετική κλίμακα και το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι αδύναμες διακυμάνσεις στην ηλεκτρική τάση σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος.

Με βάση τα ανωτέρω, τα περί «συναγερμών» και «απειλών» από υποτιθέμενη γεωμαγνητική καταιγίδα στις 23/7, παρατίθενται μόνο για λόγους clickbait.

http://ellinikahoaxes.gr/2018/07/02/july-23-solar-storm/
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ