2018-07-18 19:51:29
Φωτογραφία για Τζεφ Μπέζος: Έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης ιστορίας
Έσπασε το «φράγμα» των 150 δισ. δολαρίων, αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά τον Μπιλ Γκέιτς O Tζεφ Μπέζος έγινε τη Δευτέρα ο πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης ιστορίας, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει το επίπεδο των 150 δισ. δολαρίων σε καθαρό πλούτο, σύμφωνα με το δείκτη Bloomberg Billionaires.

Το επίπεδο αυτό είναι περίπου 55 δισ. δολάρια υψηλότερα από τον πλούτο του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Σε τιμές προσαρμοσμένες με βάση τον πληθωρισμό o πλούτος του 54 χρονου Μπέζος ξεπέρασε σήμερα και αυτόν του Γκέιτς το 1999. Η περιουσία του Γκέιτς είχε ξεπεράσει τότε τα $100 δισ., ποσό που σήμερα θα είχε αξία 149 δισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτό καθιστά τον CEO της Αmazon τον πλουσιότερο άνθρωπο από το 1982 και έπειτα, όταν το Forbes άρχισε να δημοσιεύει την ετήσια λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Όπως πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, η καθαρή αξία του Τζεφ Μπέζος συνδέεται άμεσα με την απόδοση της εταιρείας του στο χρηματιστήριο. Ο Μπέζος κατέχει περίπου το 16% των μετοχών της Amazon. Σήμερα η αξία της μετοχής ανέρχεται σε 1.700 δολάρια, από 1.000 δολάρια που ήταν η αξία της μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο.


Τη Δευτέρα, η μετοχή της Amazon κατέγραψε κέρδη κατά περίπου 2%, ενισχύοντας την καθαρή αξία του Τζεφ Μπέζος κατά ακόμη 2,24 δισ. δολάρια. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οι αγοραστές θα αναμένουν με λαχτάρα την Amazon Prime Day 2018, την ετήσια επιτυχημένη εκδήλωση online πωλήσεων. Όταν συμβαίνει αυτό, οι επενδυτές πιθανώς θα βρουν νέο λόγο για να αγοράσουν περισσότερες μετοχής του Amazon – αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την καθαρή αξία του Τζεφ Μπέζος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ