2018-07-19 08:05:33
Φωτογραφία για Αιτωλίας Κοσμάς: ''Θα κρατηθεί η Ελλάδα μας, γιατί την αγαπάει ο Θεός!''
Με την πατρική ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά «να μείνουμε όλοι, μέχρι βαθέως γήρατος, γνήσιοι Ορθόδοξοι και Έλληνες μέσα στην ελεύθερη Πατρίδα μας», 

ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατά σειρά Ιερά Αγρυπνία για την Πατρίδα μας, την Ελλάδα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ι. Π. Μεσολογγίου, το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιουλίου. 

Της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κοσμάς, ενώ συμμετείχαν οι ιερείς της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής, τιμώντας πανηγυρικά την ιερά μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης (17η Ιουλίου).

Τα αναλόγια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού πλαισίωσαν Ιεροψάλτες της περιοχής, οι οποίοι έψαλαν την ακολουθία της Αγίας και τους ύμνους της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προσφέροντας την δυνατότητα στο πλήθος των πιστών ευσεβών χριστιανών να προσευχηθούν για την σωτηρία της πατρίδας. 


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κοσμάς, έδωσε συγχαρητήρια στους πιστούς, οι οποίοι με ευλάβεια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και προσήλθαν να προσευχηθούν για την Πατρίδα μας, την Ελλάδα, ενώ τους προέτρεψε να παραμείνουν προσευχόμενοι θερμά σε όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας, εξηγώντας και την αναγκαιότητα της κοινής προσευχής υπέρ του Ελληνικού μας Εθνους.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ της Πατρίδος και της Μακεδονίας μας.

Κατά το σύντομο μήνυμά του στο τέλος της Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, και στο θαυμαστό παράδειγμα του μαρτυρικού αγώνα και μεγάλης πίστεως της Αγίας Μαρίνας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με όλη μας τη δύναμη να ευχηθούμε να λυτρωθεί η Πατρίδα μας, κι εμείς να ζούμε λυτρωμένοι και να είμαστε ελεύθεροι. Αλλά θα μείνουμε κι εμείς ελεύθεροι, όταν μιμηθούμε την Αγία Μαρίνα. Δεκαπέντε ετών κοριτσάκι ήταν!

Κι όμως, δεν λύγισε, δεν υποχώρησε. Αγάπησε τον Νυμφίο Χριστό κι έδωσε τα πάντα και το αίμα της! Έχει κάνει και κάνει σήμερα θαύματα πολλά η Αγία Μαρίνα. Αυτή είναι η ορθοδοξία! Κι αυτή είναι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία! Αυτή θέλουμε να κρατήσουμε.

Να τη ζούμε εμείς και να ζούμε ελεύθεροι, με την πίστη μας, με το Χριστό μας, με την Παναγία μας και τους Αγίους. Να ‘χουμε τα παιδιά μας μέσα στη Χάρη του Θεού, όχι στη διαστροφή και τη βρομιά, όχι στην κτηνώδη κατάσταση, όχι στην άρνηση του Θεού, όχι στο ξερίζωμα των ιδανικών και των αξιών.

Όλοι μας να επιστρατεύσουμε τον εαυτό μας στην προσευχή, στην αγάπη, στα πνευματικά όπλα. Να αγωνιστούμε να μείνουμε όρθιοι όπως η Αγία Μαρίνα.

Διαβάστε περισσότερα »
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ