2018-07-19 12:00:55
Φωτογραφία για Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας θέτει το Ίντερνετ σε κίνδυνο
Ο λαβύρινθος των καλωδίων και του εξοπλισμού που υποστηρίζουν το Ίντερνετ είναι πιθανό να πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό, καθώς το επίπεδο της στάθμης της θάλασσας θα ανεβαίνει κατά τα επόμενα 15 χρόνια, «καταπίνοντας» εκατοντάδες χιλιόμετρα υποδομών, ειδικά σε παραθαλάσσιες πόλεις.

Μελέτη που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε συνδιάσκεψη ερευνητών του διαδικτύου στο Μόντρεαλ υπολογίζει πως 6.545 χιλιόμετρα καλωδίων οπτικής ίνας θα βρεθούν κάτω από το νερό και 1.101 hardware centers θα περιτριγυριστούν από αυτό εάν τα νερά ανεβούν κατά 30 εκατοστά μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. 

Τα θαμμένα καλώδια, αντίθετα με αυτά που έχουν ποντιστεί στους ωκεανούς για να συνδέουν ηπείρους, δεν είναι αδιάβροχα, κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα νούμερα θα μπορούσαν να εκτοξευτούν μέχρι τα τέλη του αιώνα εάν οι δυσμενέστερες προβλέψεις, των 180 εκατοστών, αποδειχτούν ακριβείς.

«Πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στις προσπάθειες αντιμετώπισης (του προβλήματος) σήμερα» είπε ο Ραμακρισνάν Ντουραϊρατζάν, ένας από τους συντελεστές της έρευνας και επιστήμονας υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.


Οι ερευνητές εντόπισαν τις τοποθεσίες όπου βρίσκονται οι πιο ευάλωτοι εξοπλισμοί, συγκρίνοντας τον Internet Atlas, έναν παγκόσμιο χάρτη των υλικών υποδομών του Ίντερνετ, με δεδομένα αύξησης της στάθμης της θάλασσας από τη National Oceanic and Atmospheric Administration. Πυκνοκατοικημένες παράκτιες μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Σιάτλ και το Λος Άντζελες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από διακοπές Ίντερνετ λόγω υδάτων. Επίσης, η μελέτη διαπίστωσε πως πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ όπως η CenturyLink, η Intelliquent και η AT&T είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.

Η CenturyLink ανέφερε ότι ήδη σχεδιάζει τα δίκτυά της έτσι ώστε να «επιτρέπουν εναλλακτική δρομολόγηση traffic κατά τη συντήρηση ή φυσικές καταστροφές».

«Θα να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψιν όλους τους δυνατούς κινδύνους, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγές, στους συνεχιζόμενους σχεδιασμούς και ανεγέρσεις υπαρχουσών και νέων εγκαταστάσεων» ανέφερε, μέσω email, ο Μαρκ Μόλτσεν, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Καιρικά φαινόμενα που επιδεινώνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουν ήδη προκαλέσει διακοπές Ίντερνετ. Το 2012, οι διακοπές στο Ίντερνετ ανά τις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν όταν η «Σάντι» χτύπησε τη Νέα Υόρκη, προκαλώντας πλημμύρες σε κέντρα τηλεπικοινωνιών. Το 2015 τα κλιματιστικά έπαψαν να λειτουργούν στον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα, αναγκάζοντας την εταιρεία να κλείσει servers. Πέρυσι, σχεδόν ένα εκατ. άνθρωποι στη Φλόριντα δεν είχαν πρόσβαση στο Ίντερνετ για εβδομάδες, μετά την άφιξη του τυφώνα «Ίρμα».

Μετάφραση/ αναδημοσίευση από την αμερικανική έκδοση της HuffPost

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ