2018-07-19 13:12:29
Φωτογραφία για Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα με τα όπλα - Οι ρόλοι των πρωταγωνιστών
Περισσότερα από 1000 όπλα και 400.000 χιλιάδες σφαίρες πωλήθηκαν μέσα σε μια 8ετία δράσης Περισσότερα από 1000 όπλα και 400.000 χιλιάδες σφαίρες είχε καταφέρει να πουλήσει στα 8 χρόνια δράσης του το κύκλωμα παράνομης εμπορίας όπλων και πολεμικού υλικού που εξαρθρώθηκε από την τοπική ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το κύκλωμα δρούσε ενεργά από το 2010. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι γίνονταν 20 με 25 πωλήσεις ειδών οπλισμού το μήνα ενώ τον τελευταίο 1.5 με 2 μήνες είχαν γίνει 56 πωλήσεις εκτός Κρήτης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Πως γινόταν η εισαγωγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα όπλα φορτώνονταν σε κοντέινερ με διπλό πάτο τα οποία έρχονταν από τη Βουλγαρία. Την ευθύνη για τη μεταφορά τους είχε ο Βούλγαρος καθώς και ο συνεργάτης από τη Βέροια. Αυτός παραλάμβανε τα φορτία τα οποία στη συνέχεια πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη και εκεί άλλος συνεργάτης φρόντιζε για την αποστολή τους στην Κρήτη.


Η πώληση γινόταν είτε μέσω της ιστοσελίδας είτε με προσωπική επαφή. Ο διευθυντής της εταιρίας courier αναλάμβανε τη διαδικασία της μεταφοράς του οπλισμού για προορισμούς εκτός Κρήτης. Αξιοσημείωτο είναι ότι αν έκαναν λάθος σε κάποια παραγγελία η επιστροφή στην Κρήτη δε γίνονταν με τα στοιχεία κάποιου από το νησί αλλά με τα στοιχεία του συνεργάτη από τη Βέροια προκειμένου να μην φαίνεται η εμπλοκή τους. Επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία αφού ο διευθυντής της courier παραλάμβανε ξανά το πακέτο και φρόντιζε να διορθώσει το λάθος.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες άτομα μέλη του κυκλώματος και αγοραστές ενώ συνεχίζονται έρευνες και ο αριθμός των συλληφθέντων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Βασικός πυρήνας του κυκλώματος είναι ο 55χρονος επιχειρηματίας, ο γιος του καθώς επίσης ο διευθυντής της courier, ο συνεργάτης από τη Βέροια που έχουν συλληφθεί καθώς και ο Βούλγαρος που αναζητείται

Χτες αφέθηκε ελεύθερος ο δεύτερος γιος του επιχειρηματία ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται η σύζυγος αλλά και η κουνιάδα του επιχειρηματία.

Στον εισαγγελέα σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ο επιχειρηματίας, ο διευθυντή courier και ο έτερος γιος του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει διαχωρισμός της δικογραφίας για τους αγοραστές και για τα μέλη του κυκλώματος
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ