2018-07-19 17:51:33
Φωτογραφία για Κύπρος: Έκαναν φτερά κινητά αξίας... €100.000
Σε ενέργειες σε Ελλάδα και Κύπρο, και όχι μόνο, προχώρησε χθες κυπριακή εταιρεία τεχνολογίας με κύριο αντικείμενο την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων όπως και άλλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αφότου φορτίο με 600 ακριβά κινητά έκανε φτερά κατά τη μεταφορά του από την κεντρική Ευρώπη προς την Κύπρο.

Πρόκειται για σημαντικής αξίας φορτίο, με μοντέλα κινητών της Samsung, που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις €100.000, το οποίο «χάθηκε» σε ενδιάμεσο σταθμό –σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» στην Αυστρία–, ενώ επόμενος ενδιάμεσος σταθμός ήταν η Ελλάδα απ’ όπου θα έφταναν στην Κύπρο, όπως αναμενόταν, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Τα 600 κινητά αφορούσαν παραγγελία της κυπριακής εταιρείας Megatel και τη μεταφορά τους από την κεντρική Ευρώπη προς την Κύπρο, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ειδήσεων κινητής τηλεφωνίας και τεχνολογίας «digitallife.com.cy», είχε αναλάβει διεθνής εταιρεία ταχυμεταφορών, η όποια, ωστόσο, δεν παρέδωσε ποτέ τα προϊόντα αυτά στον παραλήπτη τους.


Όπως ανέφερε στον «Φ» εκπρόσωπος της Megatel, ο μεταφορέας μετά και από χρόνο που ζήτησε για τις δικές του έρευνες, δεν διαπίστωσε περισσότερα για την απώλεια του ακριβού φορτίου που μετέφερε, ενώ για την ευθύνη που αποδέχεται είναι έτοιμη η εταιρεία να πληρώσει αποζημιώσεις σε σχέση με το συνολικό βάρος του φορτίου και όχι με βάση την αξία του, κάτι που σημαίνει κυριολεκτικά μηδαμινό ποσό. Κάτι που προφανώς δεν αποδέχεται η κυπριακή εταιρεία.

Την ίδια ώρα, έχουν γίνει συνεννοήσεις με την Αστυνομία Κύπρου ως προς τα στοιχεία που απαιτούνται για να μπορέσει να γίνει αποτελεσματική διερεύνηση, τα οποία και συγκεντρώνονται για να γίνει επίσημη καταγγελεία. Μεταξύ άλλων, αναμένεται ότι και στην Κύπρο, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, θα δοθούν οι μοναδικοί δεκαπενταψήφιοι αριθμοί ταυτοποίησης κάθε μίας από τις 600 συσκευές κινητών τηλεφώνων (τα γνωστά imei), ώστε να τεθούν στο σύστημα «μαύρης λίστας» σε κάθε χώρα και να μπλοκαριστούν στην πρώτη απόπειρα ενεργοποίησης. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχει εντοπιστεί από τον κατασκευαστή, και μέσω συνεργατών του, μικρός αριθμός από αυτά τα κινητά να ενεργοποιείται στην Ελλάδα.

Ο εντοπισμός έγινε μέσω των μοναδικών αριθμών (imei), που έχουν και εκπέμπουν αυτόματα στα δίκτυα τα κινητά τηλέφωνα, και αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για «κλείδωμα» των λειτουργιών τους, αλλά και έρευνες ως προς το πώς έφτασαν στα χέρια των χρηστών.

Αυτό οδηγεί στη βεβαιότητα ότι πρόκειται για κλοπή και ότι τα κινητά διοχετεύονται σε αγοραστές μέσω της «μαύρης αγοράς» και ενδεχομένως να φτάσουν εκτός από την Ελλάδα και στην Κύπρο. Γι' αυτό και οι αγοραστές, σε περιπτώσεις όπου τους προτείνονται ύποπτα φτηνά κινητά των πιο πάνω τύπων απευθείας ή μέσω αμφιβόλων ιστοσελίδων, καλό είναι να είναι προσεκτικοί.

Πρόκειται για σημαντικής αξίας μοντέλα και, συγκεκριμένα, για 400 κινητά τύπου Samsung J730 DS σε μαύρο και χρυσό χρώμα, όπως και 200 συσκευές κινητών τηλεφώνων τύπου A520, επίσης σε μαύρο και χρυσό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ