2018-07-19 21:39:57
Φωτογραφία για Ένωση Αθηνών: Ο αγώνας συνεχίζεται...
'' Η δράση μας αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουμε εξαγγείλει και ήδη πραγματοποιούμε στις μάχιμες Υπηρεσίες των Αθηνών, οι συνάδελφοι των οποίων εργάζονται σε

συνθήκες «γαλέρας»'' αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Σήμερα 19/7/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με Αντιπροσώπους της Ένωσής μας και αντιπροσωπεία της Ε.Α.Σ.Υ. Β/Α Αττικής, πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

    Η δράση μας αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουμε εξαγγείλει και ήδη πραγματοποιούμε στις μάχιμες Υπηρεσίες των Αθηνών, οι συνάδελφοι των οποίων εργάζονται σε συνθήκες «γαλέρας». Επιγραμματικά:

    Α.Τ. Κυψέλης

Έλλειψη προσωπικού με συνέπεια να εξυπηρετούνται μετά βίας οι βασικές υπηρεσιακές ανάγκες του Τμήματος και να γίνεται καθημερινά αγώνας δρόμου για να χορηγηθούν οι Η.Α. στους αστυνομικούς.Ελλείψεις υπηρεσιακών οχημάτων.Μεγάλος αριθμός κρατουμένων στα κρατητήρια του Τμήματος (επιβαρύνοντας  τις συνθήκες υγιεινής)  σε σχέση με τη δυνατότητα διάθεσης ανάλογου αριθμού αστυνομικών για την ασφαλή φύλαξή τους.


    Τ.Α. Κυψέλης

Έλλειψη σε προσωπικό, υπηρεσιακά οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

    Υπ/νση Ασφαλείας Αθηνών

Οι μαζικές μεταγωγές των κρατουμένων των Τμημάτων Ασφαλείας της Αθήνας με βανάκι, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους ασφαλείας. Καθημερινά επικρατεί πανικός προκειμένου να εξευρεθούν τελευταία στιγμή  αστυνομικοί για την μεταγωγή των κρατουμένων στα Δικαστήρια. Όταν το βανάκι αφιχθεί στα Δικαστήρια, οι κρατούμενοι χωρίζονται σε διάφορα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με συνέπεια τον διαμελισμό της αρχικά διατιθέμενης Αστυνομικής Δύναμης (κατά παρέκκλιση του Π.Δ. 141/91), θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της μεταγωγής. Επίσης  δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αντικατάσταση των Αστυνομικών που εργάζονται πέραν του 8ώρου, ούτε καν μέριμνα  για την σίτισή τους ή την απαλλαγή τους από υπηρεσία την επόμενη ημέρα λόγω σωματικής εξάντλησης.Ενώ με πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής οι Υποδ/νσεις Ασφαλείας είχαν ενισχυθεί έκτακτα κατά το παρελθόν με Ε.Φ.  με αποκλειστικά καθήκοντα την μεταγωγή κρατουμένων, παραταύτα, όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοι – μέλη της Ένωσής μας οι Ε.Φ. που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο αστυνομικό προσωπικό απασχολούνται κατά κύριο λόγο σε αλλότρια  καθήκοντα από την Υποδιεύθυνση.Μεγάλος αριθμός φυλασσόμενων στόχων, χρεωμένων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, στους οποίους καθημερινά προστίθεται και κάποιος νέος, με αποτέλεσμα να μην δύναται η Υπηρεσία να τους εξυπηρετήσει λόγω έλλειψης ανάλογου προσωπικού και να δημιουργούνται υπηρεσιακές δυσλειτουργίες .Έλλειψη οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.Ακατάλληλος προσωρινός χώρος φύλαξης κρατουμένων χωρίς τα στοιχειώδη (στρώματα, κουβέρτες κλπ).Αυτή τη στιγμή όλες οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έχουν αφαιμαχθεί από Αστυνομικούς γιατί ενισχύουν καθημερινά την Υ.Κ.Α. και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών σε φύλαξη στόχων.

     Στους συναδέλφους των ανωτέρω Υπηρεσιών μοιράστηκε ενημερωτικό έντυπο της Ένωσης που αφορά τα εργασιακά δικαιώματά τους.

    Η Ένωση Αθηνών δηλώνει πως όσο τα ζητήματα παραμένουν και κανένας αρμόδιος δεν ασχολείται για την επίλυσή τους, θα κλιμακώνει τις δράσεις της σε ανώτερο κάθε φορά επίπεδο, ενημερώνοντας παράλληλα τους φορολογούμενους πολίτες για την επικρατούσα κατάσταση. Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής δεν μας πτοούν. Συνεχίζουμε!!!!!

                                                           Για το Δ.Σ.

                      - Ο -                                                                                  - Ο -

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                                 

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ