2018-07-20 16:03:40
Φωτογραφία για Καιρός ΕΜΥ: Προσοχή! Έρχεται καύσωνας – Πότε θα χτυπήσουν 40άρια - Ποιες περιοχές θα ψηθούν
Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

- Ποιες ημέρες θα είναι οι πιο ζεστές, σύμφωνα με την ΕΜΥ

- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω των υψηλών θερμοκρασίων και της σκόνης από την Αφρική

Ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες, καθώς καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο υδράργυρος θα τραβήξει στην ανηφόρα ξεπερνώντας μάλιστα και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του κύματος ζέστης. Ωστόσο, εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, το σκηνικό θα «ντύσει» και η σκόνη από την Αφρική.

Υπενθύμιζεται ότι για την επέλαση στη χώρα μας της σκόνης από τη Σαχάρα είχε προειδοποίσει ο γνωστός προγνώστης του καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε παρακάτω την πορεία της σκόνης

Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο


Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός το Σάββατο (21/07/2018) προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Θερμαϊκό το πρωί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία την Κυριακή και τη Δευτέρα

Την Κυριακή (22/07) ο καιρός αναμένεται αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 4 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα (23/07) ο καιρός αρχικά προβλέπεται αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα δυτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 και στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ