2018-07-20 21:19:15
Φωτογραφία για Πού βρίσκεται το παράξενο, κυρτωμένο πευκοδάσος Krzywy Las;
Μάλλον διαθέτουν και τα δέντρα τη δική τους λογική. Αναπτύσσουν το σχήμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες τους αντιδρώντας στα εξωτερικά ερεθίσματα. Όμως, όταν όλα μαζί τα δέντρα ενός δάσους στραβώνουν τον κορμό τους σε σχήμα καμπύλης χωρίς γνωστό λόγο, τότε υπάρχει ένα μυστήριο.

Το «κυρτωμένο πευκοδάσος» της Πολωνίας (Krzywy Las) παραμένει ένα περίεργο αξιοθέατο, το οποίο μοιάζει να είναι βγαλμένο από τα παραμύθια θυμίζοντας κάτι από το απαγορευμένο δάσος του Χάρι Πότερ.

Βοτανικό παράδοξο

Το ιδιόμορφο δάσος βρίσκεται κοντά στο Gryfino της βορειοδυτικής Πολωνίας και περιβάλλεται από δέντρα με κανονικούς κορμούς. Η αιτία για την οποία περίπου 400 δέντρα παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή κύρτωση στον κορμό τους είναι άγνωστη. Γυρισμένα όλα προς τον Βορρά, λέγεται ότι φυτεύτηκαν εκεί γύρω στο 1930. Αναφέρεται ότι πέρασαν 7-10 χρόνια πριν λυγίσουν οι κορμοί τους παίρνοντας αυτό το παράξενο δρεπανοειδές σχήμα, το οποίο είναι πανομοιότυπο σε όλα τα δέντρα της ιδιόρρυθμης αυτής συλλογής.


Άλυτο αίνιγμα

Εφόσον δεν μπορεί να δοθεί λογική εξήγηση γι΄ αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο, τον λόγο παίρνουν οι εικασίες: Άλλοι λένε ότι το σχήμα των κορμών οφείλεται σε κάποιο είδος μηχανικής ανθρώπινης παρέμβασης, που ενδεχομένως είχε σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάγκη κατασκευής ξύλινων επίπλων, ναυπηγικού υλικού (για τα ύφαλα των πλοίων) ή αρότρων για γεωργικές εργασίες. Κάποιοι ντόπιοι θεωρούν ότι αυτή η τεχνική εφαρμόστηκε από τις γερμανικές ειδικές δυνάμεις της εποχής, αφού η περιοχή ήταν τότε γερμανική επαρχία. Φαίνεται όμως ότι η έλευση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ακύρωσε τα υλοτομικά τους σχέδια αφήνοντας τα δέντρα να μεγαλώνουν στην τύχη τους υπό το νέο τους σχήμα.

Μετά το τέλος του πολέμου και τον επαναπροσδιορισμό των συνόρων, το δάσος κατέληξε να είναι έδαφος της Πολωνίας. Ωστόσο οι ξυλοκόποι της περιοχής σημειώνουν ότι τα πεύκα δεν προσφέρουν ξυλεία κατάλληλη για έπιπλα ή βάρκες, οπότε το αίνιγμα παραμένει.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ