2018-07-21 00:00:44
Φωτογραφία για Η μία και μοναδική ερώτηση για το σεξ που δεν πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου
Είναι στην ανθρώπινη φύση να ρωτάμε και να πεθαίνουμε να μάθουμε λεπτομέρειες για πράγματα που δεν μας αφορούν ούτε στο ελάχιστο μαθαίνουμε.

Και μιλώντας σε όρους σχέσεων μια από αυτές είναι και ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών που είχε πριν από εσένα.

Όπως κάθε τι καινούριο με το οποίο έρχεσαι σε επαφή και σε ενδιαφέρει, θέλεις να μάθεις τα πάντα. Να το αγγίξεις, να το μυρίσεις, να το γευτείς, να το δεις από όλες τις γωνίες και να ακούσεις τα πάντα γι' αυτό. Έλα τώρα που δεν θέλεις να ξέρεις τίποτα.

Αρκεί να σκεφτείς πόσες φορές είπες αυτή τη φράση «μη μου λες, μη μου λες, δε θέλω να μαθαίνω!», αλλά όταν σου δόθηκε η ευκαιρία (βλ.φίλη φίλου που ήξερε κάτι για κάποια πρώην του) τέντωσες τα αυτιά σου για να ακούσεις. Αυτό δε το λέμε για να σε βάλουμε σε έδωλιο του κατηγορουμένου σε διαδικασία απολογίας. Τουναντίον είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Λένε ότι στα θεμέλια κάθε σχέσης πρέπει να υπάρχει η Αγία Ειλικρίνεια. Και όντως έτσι είναι, αλλά μήπως κάποια πράγματα θα ήταν καλό να μην λέγονταν ποτέ; Και μήπως ο αριθμός των γυναικών με τις οποίες έίχε κοιμηθεί ο αγαπημένος σου πριν από εσένα είναι από αυτά;

«Υπάρχουν πράγματα που όταν ειπωθούν δεν ξελέγονται και δεν μπορείς να τα ξεχάσεις», λέει η Jennifer Weissner, σύμβουλος σχέσεως και sex therapist και συμβουλεύει πριν ρωτήσεις οτιδήποτε να σκεφτείς τους λόγους που θέλεις να μάθεις αυτή την πληροφορία. Ας πούμε ότι κίνητρό σου είναι η περιέργεια και το κάνεις σε μια προσπάθεια να ανακαλύψεις αυτόν που έχεις απέναντί σου. Ωραία. Τότε ρώτα.

«Αν όμως υπάρχει πιθανότητα να ζηλέψεις, να γίνεις επικριτική μαζί του για το πόσες πολλές (ή λίγες) συντρόφους είχε, καλύτερα να θάψεις την περιέργειά σου», επισημαίνει η Weissner και εξηγεί. «Αν, γνωρίζοντας τον αριθμό, πληγωθείς ή νιώσεις άβολα, θέλοντας και μη, θα δημιουργηθούν προβλήματα».

Μάλιστα, όπως λέει η ειδικός αυτή είναι μια κατάσταση που συναντά συχνά στις συνεδρίες της με τα ζευγάρια σε περιπτώσεις απιστίας.

«Συχνά ο απατημένος και προδομένος θέλει να μάθει κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας, πράγμα που τελικά σπάνια τον βοηθά να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τα θυμωμένα του συναισθήματα», λέει η Weissner. Ε ακριβώς το ίδιο θα συμβεί αν ρωτήσεις τον σύντροφό σου για τις πρώην σεξουαλικές του επαφές.

Aν εκείνος μάλιστα δεν φαίνεται διατεθειμένος να σου απαντήσει σε όσα θέλεις να μάθεις, θα μπεις σε άλλα μονοπάτια (stalking σε social media, ψάξιμο κινητού, εν ολίγοις καταπάτηση κάθε προσωπικού δεδομένου). Επιπλέον, πιθανώς, να κληθείς κι εσύ να απαντήσεις σε παρόμοιου τύπου ερωτήσεις.

«Κι ενώ ο αριθμός πραγματικά δεν έχει καμία σημασία, κάποιο νόσημα που φέρει ο σύντροφός σου και ενδεχομένως χωρίς το γνωρίζει έχει. Γι' αυτό κάτι πραγματικά χρήσιμο θα ήταν να ρωτήσεις αν έχει εξεταστεί για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα», προτείνει η Weissner.

Και στο τέλος της ημέρας, μια συζήτηση για πρώην ποτέ δεν εξέλιξε καμία σχέση. Αντιθέτως, η άνεση και η ασφάλεια που νιώθεις όμως όταν κάνεις σεξ με κάποιον που ξέρεις ότι δεν κινδυνεύεις να σε κολλήσει κάτι, σίγουρα είναι πιο πιθανό να πάει τη σχέση σας στο επόμενο στάδιο.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ