2018-07-21 07:06:15
Φωτογραφία για 10 πανέξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε την μεμβράνη [photos]
Η πλαστική μεμβράνη είναι ένα αντικείμενο που έχουμε συνδυάσει μόνο με την αποθήκευση φαγητού... Στην πραγματικότητα, όμως έχει παραπάνω από μία χρήσεις που μπορεί να μας λύσουν... τα χέρια.

Προστατευτικό για ποτήρια

Τυλίξτε ένα κομμάτι μεμβράνης γύρω από το στόμιο του ποτηριού και τρυπήστε με ένα καλαμάκι. Εάν θέλετε να κρατήσει περισσότερο η μεμβράνη στο ποτήρι, στερεώστε τις άκρες της με σελοτέιπ. Αν έχετε μικρά παιδιά, αυτό το κόλπο είναι ιδανικό- δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε μην χυθεί τίποτα όταν πίνουν απ' το ποτήρι.

Να ανοίγετε βαζάκια με ευκολία

Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα βάζο ή μπουκάλι, βάλτε πλαστική μεμβράνη στο καπάκι και προσπαθήστε ξανά. Τα χέρια σας δεν θα γλιστράνε και θα καταφέρετε να το ανοίξετε πιο γρήγορα.

Προστατευτικό για μίξερ

Πόσες φορές μας έχει συμβεί να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ και είτε λόγω απροσεξίας, είτε λόγω δύναμης, να γίνει η κουζίνα χάλια; Τοποθετήστε την πλαστική μεμβράνη στο πάνω μέρος του μπολ και τρυπήστε έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για να περάσουν τα εργαλεία.


Προστατευτικό για να μην πέφτουν τα αντικείμενα που μεταφέρετε

Εάν θέλετε να μετακινήσετε τα πράγματά σας, όπως στη φωτογραφία τα μαχαιροπίρουνα ή ακόμα και πιάτα, καλύψτε τα με μεμβράνη έτσι ώστε να μην πέσουν κάτω.

Χτυπήστε το κρέας

Για να μαλακώσετε το κρέας που θα μαγειρέψετε, τυλίξτε το πρώτα σε πλαστική μεμβράνη. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα λερώσετε τον πάγκο της κουζίνας.

Παγίδα για μυγάκια

Μια εύκολη παγίδα για να απαλλαγείτε από ενοχλητικούς επισκέπτες: κόψτε μερικά φρούτα και τοποθετήστε τα σε ένα άδειο ποτήρι. Στη συνέχεια, καλύψτε το στόμιο του ποτηριού με πλαστική μεμβράνη και με ένα πιρούνι ανοίξτε τρύπες στο πάνω μέρος. Η μυρωδιά των φρούτων θα προσελκύσει τα μυγάκια τα οποία θα μπουν μέσα στο ποτήρι, αλλά δεν θα είναι εύκολο να βγουν.

Να μην στεγνώνει η μπογιά

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλο το κουτί μπογιάς, για να μην χαλάσει η μπογιά και ξεραθεί το πινέλο, τυλίξτε τα με την μεμβράνη.

Φτιάξτε αυγά ποσέ γρήγορα και εύκολα

Σ'ένα μικρό μπολάκι, τοποθετήστε την πλαστική μεμβράνη και σε μι κατσαρόλα βράστε νερό. Σπάστε τα αυγά και χύστε το περιεχόμενο στο μπολ και έπειτα δέστε πολύ καλά την μεμβράνη με λαστιχάκια. Τέλος, προσθέστε τα στο νερό που βράζει.

Καλύψτε τα στόμια για να μην στάζουν

Αποφύγετε διαρροές από το σαμπουάν ή το make-up καλύπτοντας τα στόμια τους με πλαστική μεμβράνη.

Προστατευτικό για τα ρούχα

Κολλήστε κομμάτια μεμβράνης πάνω στα ρούχα και αποφύγετε το ενδεχόμενο να λερωθείτε. Είναι ένα πολύ χρηστικό κόλπο για τα μικρά παιδιά καθώς μπορούν να παίζουν με μπογιές ή στην κουζίνα και να μην χαλούν τα ρούχα τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ