2018-07-21 12:00:25
Φωτογραφία για Πώς να πείτε «όχι» στην επόμενη βιτρίνα
Διανύουμε περίοδο εκπτώσεων, οι προσφορές είναι δελεαστικές, οι τιμές έχουν πέσει σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το μισό κι εσείς λαχταράτε μια πλήρη ανανέωση της γκαρνταρόμπας, του στιλ ή του σπιτιού σας, ενώ γνωρίζετε πως οι διακοπές σας είναι μόλις λίγες μέρες μακριά και θα απαιτήσουν από σας ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Πώς θα καταφέρετε να τα βάλετε όλα αυτά σε τάξη χωρίς να στερηθείτε;

Οι σύγχρονοι άνθρωποι είμαστε υπερκαταναλωτικοί, παρορμητικοί και πολλοί από μας ανεύθυνοι, μην μπορώντας να διαχειριστούμε σωστά τα χρήματά μας. 

Δεν είναι δίκαιο να ισχυριζόμαστε ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς από τους άντρες στα ψώνια. Απλώς τα δύο φύλα ενδιαφέρονται και επιλέγουν να ψωνίσουν διαφορετικά πράγματα.

Έχοντας στη διάθεσή μας πλαστικό χρήμα, δάνεια, δυνατότητα δόσεων, ίντερνετ, τηλεόραση και διαφημίσεις και φυσικά άπειρα προϊόντα, μάρκες και καταστήματα, ακόμα και ο πιο «δυνατός» κάποια στιγμή λυγίζει. Οπωσδήποτε μια βόλτα στα μαγαζιά και μερικές σακούλες παραπάνω μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι, ιδιαίτερα αν δεν είμαστε και πολύ στα πάνω μας. Πιστεύουμε ότι βάζουμε άλλο ένα λιθαράκι στο να φτιάξουμε την τέλεια εικόνα μας, την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.


Όλα έχουν όμως ένα μέτρο. Ακόμα και στις εκπτώσεις, καλό είναι να μην αγοράζουμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας απλά και μόνο επειδή μπορούμε να το πληρώσουμε. 

Υπάρχουν κάποια τρικ που θα μας βοηθήσουν να βάλουμε ένα φρένο:

Καταργούμε τις κάρτες μας, ιδιαίτερα τις πιστωτικές αλλά και τις χρεωστικές (είναι εξίσου επικίνδυνες στο να μας αφήσουν στον άσσο στο πι και φι) και πληρώνουμε μόνο με ρευστό.

Κάνουμε μια λίστα σχετικά με το τι χρειαζόμαστε ή έστω τι επιθυμούμε να αποκτήσουμε και την επαναξιολογούμε, γιατί σίγουρα θα συμπεριλάβουμε και πολλά άχρηστα πράγματα σ’ αυτήν (άλλο ένα λευκό μπλουζάκι, άλλο ένα ζευγάρι μπότες, άλλη μια θήκη για το κινητό κλπ), τα οποία και θα πρέπει χωρίς κανένα ενδοιασμό να διαγράψουμε.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι κρατώντας τα χρήματα που θα δίναμε π.χ. για το κόκκινο φόρεμα που μας γυάλισε σε κάποια βιτρίνα, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα δείπνο με τους φίλους μας, μια όμορφη ημερήσια εκδρομή, μια συνεδρία μασάζ, πράγματα δηλαδή που ανεβάζουν την ποιότητα ζωής μας.

Να μη σερφάρουμε στο ίντερνετ άσκοπα ψάχνοντας ακόμα και σελίδες με προϊόντα που μέχρι τώρα δε μας ενδιέφεραν καν.

Αν δεν μπορούμε να αντισταθούμε, ένα ωραίο κολπάκι είναι να βάζουμε στο καλάθι αγορών ή στη λίστα με τα επιθυμητά τα προϊόντα που επιλέγουμε, αλλά να μην προχωράμε σε αγορά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πράγματά μας θα μείνουν μέσα, οπότε θα λάβουμε ικανοποίηση για τις επιλογές μας, απλά δε θα έχουμε φτάσει στο ταμείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα ολοκληρώσουμε την αγορά κάποια στιγμή.

Τέλος, αν σκεφτόμαστε να βγούμε έστω για να δούμε βιτρίνες, ας διαγράψουμε αυτομάτως αυτή τη σκέψη και ας κάνουμε κάτι πιο… ώριμο, χρήσιμο και εποικοδομητικό: ας δούμε ένα φίλο, ας πάμε γυμναστήριο, για τρέξιμο, μια βόλτα στη φύση, ας διαβάσουμε ένα βιβλίο.

Μετά την ολοκλήρωση της εναλλακτικής δραστηριότητας που σίγουρα θα μας φτιάξει κατά πολύ τη διάθεση, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι άλλο ένα ζευγάρι γόβες δε θα έκανε πραγματικά καμία διαφορά…

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ